Κατάμεστο ήταν σήμερα το Πνευματικό Κέντρο Χανίων καθώς πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν, και ιδιαίτερα νέοι και νέες μαζί με τους γονείς τους, στην διημερίδα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού που διοργανώνει το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Χανίων (ΚΕ.ΣΥ.Π) και η Ένωση Γονέων του Δήμου Χανίων, για τρίτη συνεχή χρονιά.

Η διημερίδα έχει βιωματικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε μαθητές  Γυμνασίων-Λυκείων, γονείς, νέους και νέες και κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να ενημερωθεί για τις νέες επαγγελματικές τάσεις, τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, τις προοπτικές σπουδών και απασχόλησης.

Εκεί έδωσε το παρών σήμερα αλλά και αύριο το Flashnews.gr, για την ενημέρωση όσον ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την δημοσιογραφία.

Οι νέοι έρχονται σε επαφή με επαγγελματίες και εκπαιδευτικά ιδρύματα, ώστε να ακούσουν, να ρωτήσουν, να ενημερωθούν για τις σύγχρονες τάσεις και συνθήκες  απασχόλησης ώστε να πάρουν τις αποφάσεις, που θεωρούν ότι τους ταιριάζουν καλύτερα, ωστέ να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον τους.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις από καθηγητές και από άλλους φορείς, δίνοντας το στίγμα στα νέα παιδιά για το πως ξεκίνησε η δική τους επαγγελματική πορεία από τις σχολές που επέλεξαν όταν ήταν στην ηλικία τους.

Αν μη τι άλλο πρώτες στις προτιμήσεις των παιδιών είναι οι στρατιωτικές σχολές που εξασφαλίζουν ένα σίγουρο επαγγελματικό μέλλον, αυτό δήλωσαν άλλωστε στο Flashnews.gr, ορισμένοι από τους νέους που ρωτήθηκαν για τις αποφάσεις που έχουν πάρει,

Οι σχολές του Πολυτεχνείου είναι εξίσου στις πρώτες επιλογές τους, ιδιαίτερα των αγοριών, κυρίως λόγω του ότι “μας αρέσει η τεχνολογία και οι σχολές του Πολυτεχνείου μας δίνουν την δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με αυτήν”.

Αύριο θα συνεχιστεί η διημερίδα από τις 10.00 π.μ. έως 14.30 μ.μ. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook