Πρώτη ενημέρωση 9.48 / Tελευταία ενημέρωση: 14:40

Στο Ηράκλειο σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια επίσκεψη με …προεκλογικό χαρακτήρα.

Η ηγεσία της ΝΔ δεν κρύβει πως η Κρήτη αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα με τα κορυφαία στελέχει να εκτιμούν πως το κλίμα στον τόπο καταγωγής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να ανατραπεί, παρά τα μεγάλα ποσοστά που συγκέντρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου στις 10:45, και δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως ήταν μεγάλη του επιθυμία να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο. “Ήρθα να συναντήσω τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, έναν ανθρωπο που γνωρίζω χρόνια”.

Ο κ. Μητσοτάκης συνδέεται με οικογενειακές σχέσεις με τον Αρχιεπίκοπο Ειρηναίο, ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη από τότε που ο Αρχιεπίσκοπος ήταν Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Αυτήν την ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται στην Περιφέρεια όπου αρχικά είχε κατ ιδίαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη με τον κ. Αρναουτάκη και τους δημάρχους του νησιού.

To στίγμα του για τις αλλαγές που προετοιμάζει η κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έδωσε στη σύσκεψη με τους δημάρχους της Κρήτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο νεο σύστημα κινητικότητας στο δημόσιο τονίζοντας πως δεν νοείται κινητικότητα χωρίς την σύμφωνη γνώμη του φορέα προέλευσης.

“Μια σωστή κινητικότητα θα δημιουργούσε κατηγοριοποίηση αναγκών”, είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος στάθηκε ιδιαιτέρως στο προσωπικό που στελεχώνει τον δημόσιο τομέα αναφέροντας πως “όταν προσλαμβάνουμε πλέον προσωπικό στο δημόσιο θα πρέπει να δίνουμε βάση στο εξειδικευμένο προσωπικό”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε επίσης πως η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη στην απλή αναλογική στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς κάτι τέτοι θα καθιστούσε τους δήμους μη διοικήσιμους.

Αναφορικά με τον ΒΟΑΚ ο Κυρικάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως βρίσκετια στις πρώτες προτεραιότητες της ΝΔ για το νησί.

“Η Κρήτη έχει “μαύρη τρύπα” στον τομέα των υποδομών” είπε ενώ τάχθηκε και υπέρ της κατασκςυής του ΒΟΑΚ χωρίς διόδια τονίζοντας πως κεντρική πολιτική προτεραιότητα είναι να κατασκευαστεί με ρήτρα διαθεσιμότητας, ενώ μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην οδική ασφάλεια στο υπάρχον οδικό δίκτυο.

Αναφορικά με το διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: “κι εγώ περίμενα περισσότερο ανταγωνισμό αλλά αφού υπάρχει μια τέοια εταιρία, το εργο πρέπει να προχωρήσει. ταυτόχρονα βέβαι πρέπει αν γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης”

Την ικανοποίησή του γαι τη διαχείριση αποριμμάτων στο νησί εξέφρασε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε χαρούμνος που τα πρώτα τέσσερα έργα του σχεδιασμού προχωρούν με την καλή συνεργασία Περιφέρειας και δήμων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκε και στο κομμάτι του τουρισμού αναφέροντας πως η κατάσταση στη λεκάνη της Μεσογείο βοηθά την Ελλάδα να κάνει περισσότερα βήματα, γεγονός που και η Κρήτη πρέπει να εκμεταλλευτεί, ενώ ιδιαίτερο και  καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού πρέπει να παίξει και η ενδοχώρα του νησιού.

Τέλος αναφέρθηκε στην πολιτική κατάσταση της χώρας τονίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει ανοικτό και ουσιαστικό διάλογο με φορείς και πολίτες. 

“Θλελουμε ένα διαφορετικό είδος πολιτικού λόγου. Ο κόσμος έχει κουραστεί από τα παχιά λόγια και τα προγράμματα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν”, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχει απερπάτησε στην κεντρική αγορά του Ηρακλείου όπου συνομίλησε με πολίτες.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος παρευρέθηκε στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, όπου μιλώντας στα τοπικά στελέχη ανέφερε:

“Έχω μεγάλες προσδοκίες απο το Ηράκλειο αλλά και την Κρήτη γενικά. Μπορούμε να κάνουμε την πολιτική ανατροπή στην Κρήτη. Οι Κρητικοί έχουν αντιληφθεί πως ο κ. Τσίπρας τους εξαάτησε. Η Ελλάδα χρειάζεται μια άλλη πολιτική γι’ αυτό και δεν σταματώ ποτέ αν ζητάω εκλογές. Με τη δική σας στήριξη και των πολιτών σε όλη την Ελλάδα πιστεύω πως η πολιτική αλλαγή δεν θα αργήσει να έρθει”. 

Στις 19:30 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μιλήσει στο κινηματοθέατρο “Αστόρια”.

Αύριο Τρίτη 14 Μαρτίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επισκεφτεί το νομό Λασιθίου. Θα συναντήσει φορείς του Τουρισμού, τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου και θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην αγορά της πόλης του Αγίου Νικολάου.

Πιο συγκεκριμένα.

11:30 Συνάντηση με φορείς του Τουρισμό και το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, στα γραφεία του εργατικού Κέντρου στον Άγιο Νικόλαο.

12:00 Επίσκεψη στο δημαρχείο και συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό.

12:30 Βόλτα στην αγορά της πόλης του Αγίου Νικολάου και επαφές με πολίτες. Θα γίνει τέλος μικρή στάση στο καφέ «ΑΣΤΕΡΙΑ» στο Λιμάνι του Αγίου Νικολάου.

13:30 Αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook