Ανακοίνωση για τις εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης στο δήμο Ηρακλείου λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν τις προηγούμενες ημέρες, εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Για άλλη μία φορά αποκαλύφθηκε η γύμνια του αστικού κράτους σε ακραίες καιρικές συνθήκες καθώς προχθές Σάββατο 12 Μάρτη και κατά την διάρκεια σφοδρής βροχόπτωσης, μεγάλες περιοχές του δήμου Ηρακλείου, κυρίως στα ανατολικά, παρέμειναν χωρίς ηλεκτρικό για ώρες. Οι διακοπές αφορούσαν κυρίως φωτισμούς δρόμων και παρόλη την έκκληση των κατοίκων δεν αποκαταστάθηκαν παρά ώρες αργότερα.

Το ΚΚΕ έγκαιρα είχε προειδοποιήσει και μάλιστα τον περασμένο Γενάρη κατατέθηκε Επίκαιρη Ερώτηση του Μ. Συντυχάκη, βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ για την οριστική επίλυση των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση του Νομού Ηρακλείου, με αφορμή τότε την σφοδρή χιονόπτωση.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκλητικά τότε είχε αναφέρει πως το δίκτυο αντέχει, στον ΔΕΔΔΗΕ υπάρχουν υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας και ότι καλύφθηκε μέρος των κενών σε προσωπικό ενώ υπερασπίστηκε την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων στην ΔΕΗ.

Με τις χθεσινές διακοπές ρεύματος επιβεβαιώνεται πως δεν μπορούν να υπάρχουν υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας όταν λείπει προσωπικό και το δίκτυο δεν συντηρείται. Επιπλέον, η σοβαρή έλλειψη προσωπικού στον ΔΕΔΔΗΕ, που δεν καλύφθηκε, συμβάλλει στην όξυνση αυτού του προβλήματος.

Το ΚΚΕ προτείνει την άμεση πρόσληψη προσωπικού στην ΔΕΗ με μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα ενώ εναντιώνεται στην πολιτική ιδιωτικοποίησης του κλάδου της Ενέργειας που ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ως συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας όχι μόνο θα επιδεινώσει την σημερινή κατάσταση αλλά θα κάνει το ρεύμα ένα απλησίαστο εμπόρευμα για την λαϊκή εργατική οικογένεια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook