Το Κολοσσαίο, το εμβληματικό μνημείο της Ρώμης, γύρω στις 18.00 ώρα Ελλάδας σήμερα δόθηκε η εντολή απ τις αρχές ασφάλειας να αδειάσει απ τους επισκέπτες του και η πρόσβαση σε αυτό αποκλείστηκε, μετά τον εντοπισμό \”ύποπτου δέματος\” στο εσωτερικό του, κατόπιν τηλεφωνήματος αγνώστου.

Πολυάριθμοι πυροσβέστες (τέσσερις ομάδες), καραμπινιέροι, πυροτεχνουργοί εντόπισαν ένα κυλινδρικό δέμα, μεταλλικό, περιτυλιγμένο με ταινία ελαστική, είδαν ενα φιτίλι να εξέχει.

Επί τόπου,  όπως δημοσιεύει το news247.gr, έσπευσε και ο δήμαρχος της Ρώμης, κ. Τζιάνι Αλεμάνο.

Η ανέγερση του Κολοσσαίου ξεκίνησε επί αυτοκράτορος Βεσπασιανού (το 70 ή το 72). Ομως, αυτή ολοκληρώθηκε το έτος 80, επί αυτοκράτορος Τίτου.

Είναι το μεγαλύτερο ρωμαϊκό αμφιθέατρο, με διαστάσεις 188 μέτρων επί 156 και ύψος 48,50 μέτρων. Το κλασσικό μνημείο, μπορεί να υποδεχθεί από 50 έως όμως και 75 χιλιάδες θεατές.

Χρησιμοποιήθηκε για τις μονομαχίες, αλλά κι άλλα δημόσια θεάματα –για σχεδόν πέντε αιώνες. Κατά τα τελευταία 12 έτη, από ένα εκατομμύριο επισκέπτες που προσέλκυε, έφθασε να μαγνητίζει το ενδιαφέρον περίπου έξι εκατομμυρίων τουριστών, ετησίως.      

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook