Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Ηρακλείου σχολιάζοντας την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ανατολική Κρήτη:

“Ελπίζουμε ότι ο κ.Μητσοτάκης, στη διήμερη περιοδεία του στην ανατολική Κρήτη να μην εξακολουθεί να πάσχει από πολιτική αμνησία και να αναγνωρίσει επιτέλους τις ευθυνες της παράταξής του και ειδικά του κ.Καραμανλή, για την περίοδο 2004-2009, όταν διπλασιάστηκε το χρέος της χώρας από τα 180 δισ. στα 300+ δισ. ευρώ και το έλλειμμα ξεπέρασε τα 36 δισ. ευρώ.

Ελπίζουμε να αναγνωρίσει τα πραγματικά στατιστικά στοιχεία της χώρας, τις αναλύσεις χρέους, την Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τη σαφή αναφορά της στην παραχάραξη στοιχείων εκείνης της περιόδου, την οποία χαρακτήρισε «απάτη».

Ελπίζουμε να μην υποσχεθεί για μία ακόμη φορά τα εύκολα, και να έχει να πει κάτι για τον σκληρό πυρήνα του προβλήματος, το πελατειακό πολιτικοοικονομικό σύστημα, που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή και που συνεχίζει να ταλανίζει τους Έλληνες και να παράγει αδικίες και ανισότητες.

Ελπίζουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης να θυμηθεί επιτέλους ότι ο ίδιος και η παράταξη του, ήταν απέναντι σε κάθε νομοθετική προσπάθεια της κυβέρνησης Παπανδρέου την περίοδο 2009-2011, στη μάχη για την αλλαγή της χώρας και την αποφυγή της άτακτης χρεοκοπίας. Σήμερα ως εν δυνάμει πρωθυπουργός, αποτέλεσμα και αυτό της ανικανότητας ΣΥΡΙΖΑ και του ιστορικού ξεπλύματος της Δεξιάς, έρχεται ξανά χωρίς να προτείνει καμία προοδευτική μεταρρύθμιση απέναντι στον πελατειασμό και ορθώνει πολιτικό λόγο προτείνοντας νέα Ζάππεια.

Τέλος, ελπίζουμε ότι έχει καταλάβει πλέον, πως όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου, με τεράστιο πολιτικό κόστος, δεν άφηνε τη χώρα να καταρρεύσει, ο κ.Μητσοτάκης και η παράταξή του ξεκινούσαν «αντιμνημονιακό» αγώνα και άνοιγαν την κούρσα λαϊκισμού μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, στις πλάτες του ελληνικού λαού και της χώρας.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook