Το γερμανικό σύστημα χορήγησης αδειών ταξί εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών, που υπολογίζει ότι το τελικό σχέδιο θα είναι έτοιμο στις 25 ή το αργότερο στις 28 Αυγούστου για να δοθεί στους φορείς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» που παρουσιάζει η zougla.gr, είναι δεδομένο ότι θα προχωρήσει σε νέα νομοθετική ρύθμιση, ενδεχομένως μαζί με την αναθεώρηση του καθεστώτος που διέπει τα τουριστικά λεωφορεία, καθώς στις 2 Ιουλίου εξέπνευσε το περιθώριο των τεσσάρων μηνών που προβλέπει ο νόμος 3919/2011 για την έκδοση προεδρικού διατάγματος που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες για την απελευθέρωση της λειτουργίας των ταξί.

Βασική αρχή του γερμανικού συστήματος είναι η κατάργηση των αγοραπωλησιών στις άδειες. Η άδεια είναι προσωπική και μόλις ο ιδιοκτήτης της φτάσει σε ηλικία συνταξιοδότησης την καταθέτει στο κράτος, που τη διαθέτει με βάση λίστα αναμονής, η οποία έχει συγκροτηθεί με συγκεκριμένα κριτήρια.

Ο αριθμός τους καθορίζεται με μαθηματικό τύπο, με βασική παράμετρο τον πληθυσμό και τα οικονομικά δεδομένα της κάθε περιοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook