Συνάντηση για την στρατηγική διαλογής αποβλήτων από μεγάλους παραγωγούς στον Δήμο Ηρακλείου
    
Ενημερωτική συνάντηση για την στρατηγική διαλογής οργανικών και μη αποβλήτων των μεγάλων παραγωγών (σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα κ.α.) πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 14 Μαρτίου στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Λότζια, μετά από πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου. 

Κατά την συνάντηση, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ.  Χάρης Μαμουλάκης ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για το σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου σχετικά με την διαχείριση των αποβλήτων,  το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διαλογή στην επαγγελματική πηγή και  ενίσχυση της ανακύκλωσης με ένα νέο ρεύμα καφέ κάδων. Στόχος του Δήμου, τόνισε σχετικά ο κ. Μαμουλάκης,   είναι μέσα από την ενημέρωση των φορέων – παραγωγών, η αποδοτικότερη συνεργασία μαζί τους καθώς και η παροχή των ανάλογων κινήτρων ώστε να μειωθούν τα παραγόμενα,  επικίνδυνα και μολυσμένα απόβλητα.

Η συζήτηση έγινε μέσα σε καλό κλίμα,  ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις και αποφασίσθηκε ότι θα επακολουθήσουν συναντήσεις με κάθε φορέα χωριστά.  ώστε να προγραμματιστεί διαχείριση ανάλογα με το ρεύμα του αποβλήτου που παράγει αυτός. 

Συμμετείχαν, εκτός του Αντιδημάρχου Καθαριότητας,  εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων του Ηρακλείου : ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ  Α.Ε., ΣΥΝ.ΚΑ, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, LIDL HELLAS A.E., THE MART, METRO CASH & CARRY, MAMMA’ S MARKET, PROTON MARKET, ΑΝΕΚ LINES, ΜΙΝΟΑΝ LINES, SYCHEM A.E, Σύνδεσμος Επισιτισμού & Διασκέδασης, Εμπορικός Σύλλογος, Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών & Εμπόρων, Αερολιμένας «Ν. Καζαντζάκη», ΣΕΑΠ, 133 ΣΜ  (πρώην 126 ΣΜ), ΠΕ.ΠΑ.Γ.Ν.Η, Ασκληπιείο, Interclinic, Μητέρα, Φαρμακευτικός Σύλλογος, Σύλλογος Εμπόρων Οπωρολαχανικών, Σύλλογος Ιχθυοπωλών, Επιμελητήριο Ηρακλείου, Ιατρικός Σύλλογος, Ι.Τ.Ε.,  Πανεπιστήμιο Κρήτης και Τ.Ε.Ι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook