Τα αίτια της συντριβής του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Αφγανιστάν η οποία προκάλεσε το θάνατο 38 στρατιωτικών, στην πλειοψηφία τους Αμερικανών, και τη πιθανή συμμετοχή ανταρτών, προτίθενται να διερευνήσουν οι αμερικανικές Αρχές.

Οι πληροφορίες από αξιωματούχους και οι μαρτυρίες από αυτόπτες αναφέρουν, όπως δημοσιεύει το in.gr,  ότι στην περιοχή όπου κατέπεσε το ελικόπτερο, δυτικά της Καμπούλ, υπήρχαν δυνάμεις των Ταλιμπάν που πιθανότητα κατέρριψαν το Σινούκ. Οι ίδιοι οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη και διευκρίνισαν ότι κατέρριψαν το ελικόπτερο με πύραυλο.

Επισήμως οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι είναι νωρίς για να προσδιοριστούν τα αίτια, πάντως σε ανεπίσημες δηλώσεις τους δεν αποκλείουν την κατάρριψη.

Τριάντα από τους 38 επιβαίνοντες ήταν Αμερικανοί-μεταξύ τους τουλάχιστον 17 άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Ναυτικού (Navy Seals) και προσωπικό της Αεροπορίας.

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι οι κομάντο ήταν από την ίδια ομάδα που συμμετείχε στην επιχείρηση εξόντωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν, αν και μάλλον δεν πρόκειται για τους ίδιους άνδρες, όπως έγινε γνωστό.

Ήταν η μεγαλύτερη απώλεια σε μία ημέρα από το 2001 για τις αμερικανικές δυνάμεις.

Εντωμεταξύ, την Κυριακή σκοτώθηκαν άλλοι τέσσερις στρατιώτες του ΝΑΤΟ -οι δύο ήταν Γάλλοι, σύμφωνα με τη Συμμαχία.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook