Η επιτροπή έχει ήδη αρχίσει να εξετάζει την αναφορά και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα – Το έγγραφο με το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αναφορών απαντά στην ΟΣΥΠΑ δέχεται να εξετάσει την προσφυγή της για την εκχώρηση των αεροδρομίων στη Fraport

Η Ευρωπαική Επιτροπή Αναφορών στο έγγραφό της ανακοινώνει ότι δέχεται να ερευνήσει την Ομοσπονδία Σωματείων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) για την εκχώρηση των αεροδρομίων στη Fraport.

Συγκεκριμένα η προσφυγή έχει να κάνει με την απαγόρευση της εκποίησης υποδομών που έχουν κατασκευαστεί με ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, όπως γίνεται με τα αεροδρόμια Χανίων και Θεσσαλονίκης.

Η Επιτροπή στο έγγραφό της απαντά στην ΟΣΥΠΑ ότι έχει αρχίσει να εξετάζει την αναφορά και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα σχετικά με το θέμα. Συμπληρώνει μάλιστα, ότι τα θέματα που θίγονται από πλευράς ΟΣΥΠΑ πρέπει να υποβληθούν στις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον λόγο αυτό και διαβίβασε την αναφορά στην Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών καθώς και στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής.

 

Να σημειωθεί ότι συν τοις άλλοις έχει ήδη γίνει λόγος για καθυστερήσεις με την εβδομάδα ανάληψης των αεροδρομίων από τη Fraport να μετατίθεται συνεχώς και την ελληνική κυβέρνηση να μην κανει καμία νύξη. Μάλιστα ο Γερμανικός Τύπος χθες βασιζόμενος σε τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων  (dpa) έκανε λόγο για νέα καθυστέρηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook