Σε συμμετοχή καλεί το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών, τους πολίτες στο συλλαλητήριο για τη διεθνή ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού, του πολέμου και της φτώχειας.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 13.00

Ακολουθεί η ανακοίνωση από το Κοινωνικό Στέκι:

“Στις 18 Μάρτη στεκόμαστε και κάνουμε απολογισμό της δράσης μας κατά του ρατσισμού, του πολέμου και της φτώχειας. Δυστυχώς, ο κόσμος σήμερα απέχει πολύ από την εξάλειψη αυτών των τριών αιτιών που βασανίζουν εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη. Την ώρα που παράγονται τα περισσότερα αγαθά από ποτέ, η αμείλικτη πείνα και η εξαθλίωση βασανίζει εκατομμύρια ανθρώπους, αφού οι πολιτικές εκμετάλλευσης που ακολουθεί το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα απέναντι στους αδύναμους, εντός και εκτός συνόρων, προκαλεί ανισότητες και παράγει συνεχώς προσφυγικά καραβάνια. 

Την ώρα που αγωνιζόμαστε  για να σταματήσει ο πόλεμος, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να ανοίξουν τα σύνορα, χιλιάδες αμερικάνοι διαδηλώνουν κατά των ρατσιστικών μέτρων του Τραμπ, ενώ χιλιάδες Ισπανοί δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες. Παρατηρώντας με αγωνία τις εξελίξεις για την άνοδο του ρατσισμού στην Ευρώπη, διακρίνουμε την υποκρισία των ισχυρών που δήθεν ανησυχούν για την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων σε Γαλλία και Ολλανδία, ή την εθνικιστική δημαγωγία της Τουρκίας, αλλά ταυτόχρονα παίρνουν αποφάσεις, που δημιουργούν χιλιάδες θύματα στα σύνορα χερσαία και θαλάσσια. 

Ένα χρόνο μετά την υπογραφή της συμφωνίας της ντροπής των ευρωπαικών κρατών με την Τουρκία του αυταρχισμού και του εθνικισμού, τα σύνορα παραμένουν κλειστά για τους ανθρώπους που δραπετεύουν από τον πόλεμο και την εξαθλίωση, οι συνθήκες «φιλοξενίας» των προσφύγων στα στρατόπεδα παραμένουν τραγικές την ώρα που τεράστια κονδύλια ξοδεύονται μέσω των εργολάβων – Μ.Κ.Ο , ο πόλεμος και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της Δύσης συνεχίζουν και κλιμακώνονται.

Ο πόλεμος αποτελεί διαχρονικά μια από τις κύριες αιτίες της μετανάστευσης. Τα θύματα του πολέμου όμως αναγνωρίζονται ως παράνομοι, αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες και κατάδικοι, στερούνται των βασικών δικαιωμάτων σε σίτιση, στέγαση και περίθαλψη. 

Η Ευρώπη-φρούριο συνεχίζει ανεπηρέαστη την αντιμεταναστευτική πολιτική της αποτροπής, της στρατιωτικής διαχείρισης και του εγκλεισμού. Σε όλο αυτό το ζοφερό σκηνικό που εξελίσσεται,   η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών, αφού υιοθετεί μέτρα απελάσεων και εγκλεισμού. Οι απάνθρωπες συνθήκες κράτησης είναι προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και θα πρέπει να σεβαστούν επιτέλους τις διεθνείς συμβάσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στο κλείσιμο των συνόρων, στην αντιμετώπιση των μεταναστών ως ανθρώπων χωρίς δικαιώματα. 
•    Να καταργηθεί η συμφωνία της ντροπής ανάμεσα στην Ε.Ε και την Τουρκία.
•    Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και να φύγουν οι βάσεις των αμερικάνων από τη Σούδα.
•    Απαιτούμε άσυλο στους πρόσφυγες και αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης, μέσα στις πόλεις, περίθαλψη, εκπαίδευση, πρόνοια.
•    Να δοθούν χαρτιά στους μετανάστες, ελεύθερη μετακίνηση για όλους.
•    Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες στην Κρήτη και παντού.

Από τα Χανιά ενώνουμε τις φωνές μας με τους αγωνιζόμενους ανθρώπους για ένα κόσμο χωρίς φτώχεια, πολέμους και ρατσισμό.
Όλοι-ες στο συλλαλητήριο στην πλατεία δημοτικής αγοράς το Σάββατο 18/03 στις 13,00 μ.μ.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook