Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά της Γ’ τάξης Δημοτικών Σχολείων στο Νομό Χανίων.

Το πρόγραμμα που εκπονείται  από το Υπ. Παιδείας και Αθλητισμού με την συνεργασία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και την στήριξη της αυτοδιοίκησης ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου με την συμμετοχή περίπου 1.060 μαθητών από 33 Δημοτικά Σχολεία.

Τα μαθήματα γίνονται στο κολυμβητήριο Χανίων, στην Νέα Χώρα.

Συντονιστής του προγράμματος είναι ο καθηγητής Φυσικής ΑγωγήςΙάκωβος Κουμής και το μάθημα της κολύμβησης διδάσκουν οι καθηγητές με ειδικότητα τα υδάτινα αθλήματα Ελευθέριος Βρόσγος, Γεώργιος Κλεινάκης, Εμμανουήλ Αγγελάκης.

Σχολεία και μαθητές χωρίστηκαν σε τρεις περιόδους μαθημάτων, η κάθε περίοδος διαρκεί περίπου τρεις μήνες και τα μαθήματα γίνονται μια φορά την εβδομάδα.

Με την λήξη κάθε περιόδου, πραγματοποιείται εκδήλωσης επίδειξης  όλων εκείνων που έμαθαν οι μικροί μαθητές και μαθήτριες  οι οποίοι χωρίζονται σε  σε τρία διδακτικά επίπεδα (προχωρημένα Α’, μεσαία Β’, αρχάρια Γ’).

Βέβαια  την εκδήλωση έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και οι γονείς για να καμαρώσουν τα μικρά τους «δελφινάκια» τα οποία παίρνουν και αναμνηστικά διπλώματα.

Σήμερα στο κολυμβητήριο Χανίων έγινε η επίδειξη των σχολείων που συμμετείχαν στην δεύτερη περίοδο εκμάθησης κολύμβησης,  αρχής γενομένης από την Γ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Παζινού Ακρωτηρίου.

 

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν τα μαθήματα με τα σχολεία που συμμετέχουν στην τρίτη και τελευταία για φέτος περίοδο, ενώ ο συντονιστής του προγράμματος κ.Κουμής, μιλώντας στο Flashnews.gr εξέφρασε την ελπίδα πως στην επόμενη χρονιά ίσως να μπορέσουν να συμμετάσχουν περισσότεροι μαθητές.

 (Πατήστε στις φωτο για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook