Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων τα περισσότερα κρέατα που καταναλώνονται στην Ελληνική αγορά είναι εισαγόμενα.

Συνάντηση με τα μέλη του από όλη την χώρα πραγματοποίησε χθες ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κτηνοτρόφων.

Στο πλαίσια της συνάντησης ο σύνδεσμος παρουσίασε ενδιαφέρονται στοιχεία για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνω αλλά και το πως αυτές μεταφράζονται για τους έλληνες κτηνοτρόφους, αφού τα περισσότερα κρέατα που καταναλώνονται στην Ελληνική αγορά είναι εισαγόμενα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το 20% του βοδινού κρέατος που καταναλώνουν οι Έλληνες είναι εγχώριο και το 80% εισαγωγής.

Αντίστοιχα είνα και τα ποσοστά για το χοιρινό κρέας, αφού μόλις το 30% είναι ελληνικό ενώ το 70% εισάγεται από άλλες χώρες.

Ποσοστό της τάξεως του 70% της κατανάλωσης της χώρας μας καταλαμβάνει και το εισαγόμενο αγελαδινό γάλα.

Απογοητευμένος από τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα δήλωσε στο Flashnews.gr o αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκης.

"Την ώρα που οι τιμές στα αιγοπρόβατα είναι εξαιρετικά χαμηλές και η κρίση μαστίζει την Ελληνική αγορά, χώρες του εξωτερικού βρίσκουν έδαφος να φέουν στη χώρα μας γάλα και κρέατα, με αποτέλεσμα η μεσογειακή και η κρητική διατροφή να γίνονται με προϊόντα εισαγωγής", ανέφερε ο κ. Χιλετζάκης.