Σκοπός των συναντήσεων ήταν η εμπεριστατωμένη ενημέρωση  των δημοτικών αρχών και του Κ.Κ.Π.Π.Κ. για το σημαντικότατο ζήτημα της σύστασης των Τοπικών Μονάδων Υγείας

Διαδοχικές συναντήσεις είχε εχθές, 15.03.2017, η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης με την ηγεσία των δημοτικών αρχών των Δήμων Χερσονήσου, Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας καθώς και με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Κ.Π.Π.Κ.).

Ειδικότερα η Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ., κα Ελένη Μαυρομμάτη και ο Υποδιοικητής, κ. Στέλιος Δημητρακόπουλος, συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Χερσονήσου, κ. Γ. Μαστοράκη, με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, κ. Α. Ζερβό και με το Δήμαρχο Ιεράπετρας, κ. Θ. Καλαντζάκη. Στη συνάντηση στον Άγιο Νικόλαο παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Π.Κ., κος Σ. Καναβάκης.

Σκοπός των συναντήσεων ήταν η εμπεριστατωμένη ενημέρωση  των δημοτικών αρχών και του Κ.Κ.Π.Π.Κ. για το σημαντικότατο ζήτημα της σύστασης των Τοπικών Μονάδων Υγείας (Το.Μ.Υ) στους συγκεκριμένους Δήμους, οι οποίες περιλαμβάνονται στο νόμο που ψηφίστηκε εχθές από την Ολομέλεια της Βουλής.

Η σύσταση των Τοπικών Μονάδων Υγείας (Το.Μ.Υ.) συμπληρώνει τη βαθιά προοδευτική και κοινωνικά ανακουφιστική μεταρρύθμιση της καθολικής πρόσβασης του ανασφάλιστου πληθυσμού στο Σύστημα Υγείας.

Οι νέες δομές θα αποτελέσουν ένα αποφασιστικό βήμα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στην κατεύθυνση της προσφοράς υψηλής ποιότητας υπηρεσιών με έμφαση στις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού, την εξωστρέφεια, τον κοινοτικό προσανατολισμό, την πρόληψη, την αγωγή και προαγωγή υγείας, καθώς και την κατ’ οίκον φροντίδα υγείας.

Όλες οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε θετικό κλίμα, με τις πλευρές να δηλώνουν ότι είναι διατεθειμένες να έχουν μια αποτελεσματική συνεργασία, για την αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook