Δικαιωμένος αλλά όχι ευτυχής σχετικά με τις προβλέψεις του για την ελληνική οικονομία εμφανίζεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντ. Σαμαράς σε συνέντευξή του στον Γκάρντιαν, όπου «κλείνει» εκ νέου κάθε παράθυρο για συναίνεση με την κυβέρνηση.

Την ώρα που η S&P στους βασικούς λόγους για την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ ενέταξε τη δυσκολία πολιτικής συνεννόησης και συναίνεσης ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει: «Δεν πρόκειται να συμφωνήσω σε κάτι που είναι εναντίον του καλού της Ελλάδας».

Στη συνέντευξή του, ο κ. Σαμαράς, όπως δημοσιεύει η imerisia.gr, επαναλαμβάνει ότι «το φάρμακο που δόθηκε στην Ελλάδα δεν έχει αποτελέσματα» και αμφισβητεί και το ότι τα όσα συμφωνήθηκαν προσφάτως για το χρέος της χώρας θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας. Στον όρο «ιστορική απόφαση» που χρησιμοποίησε ο κ. Παπανδρέου ο πρόεδρος της ΝΔ αντιτάσσει τον όρο «μικρή ευλογία», που «είναι περισσότερο μικρή παρά ευλογία», όπως λέει.

«Ενώ πρόσφερε στη χώρα μία ανάσα, βελτιώνοντας τους όρους δανεισμού -επιμήκυνση και χαμηλότερο επιτόκιο- το πρόγραμμα των 109 δισ. ευρώ δεν κάνει τίποτα για να βοηθήσει την ανάκαμψη της οικονομίας».

«Παράλογο»
Επικαλούμενος και τον Αϊνστάιν πως «το μόνο λογικό πράγμα είναι να αλλάξει το μείγμα πολιτικής», διότι «ο ορισμός του παραλόγου είναι να εφαρμόζεις την ίδια λύση και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα».
«Τα νούμερα με δικαιώνουν αλλά -δυστυχώς- αυτό δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας. Είναι τρομερό να βλέπεις να επαληθεύεται η πρόβλεψή σου ότι η χώρα σου θα στραγγιχτεί. Ο ελληνικός λαός δεν βλέπει κανένα φως στην άκρη του τούνελ… είναι σαν να σου ζητούν να βαδίσεις στη Σαχάρα χωρίς ελπίδα», είπε και εκτίμησε ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους θα πάρει χρόνια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook