Το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο της Ελληνικής αγοράς, σε λίγες ημέρες δε θα διατίθεται. Ο λόγος για το Yaris diesel, το best seller της Ελληνικής αγοράς εδώ και τρία χρόνια.

Συνολικά το 2016 πουλήθηκαν 5.036 Toyota Yaris. Για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοούμε «εμπορική επιτυχία», από όλα τα καινούργια αυτοκίνητα που πουλήθηκαν στην Ελλάδα το 2016, το 18,21% ήταν Yaris! Αντίστοιχα και το 2015 (16,58%), ενώ φέτος το ποσοστό αυτό έχει εκτοξευτεί στο εντυπωσιακό 22,83%!

Στα παραπάνω νούμερα περιλαμβάνονται όλες οι εκδόσεις του μικρού οικογενειακού, με τον βενζινοκινητήρα, το υβριδικό σύστημα, αλλά και τον πετρελαιοκινητήρα, έκδοση που ξεπερνάει το 50% των συνολικών πωλήσεων Yaris.

Η έλευση του νέου Toyota Yaris (Μάιο, Ιούνιο), σηματοδοτεί και τον ξαφνικό… θάνατο της δημοφιλούς (σημ. μόνο στην Ελλάδα) diesel έκδοσης, με τους Ιάπωνες να έχουν αποφασίσει να μην εξοπλίσουν τη νέα γενιά με diesel κινητήρα, όπως άλλωστε συνέβη και με το CH-R. Ουσιαστικά η Toyota, επιβεβαιώνει με αυτή την απόφαση αυτό που εδώ και ένα χρόνο τονίζει το newsauto.gr, ότι ο θάνατος των μικρών diesel κινητήρων είναι κοντά .

Το νέο Toyota Yaris (το οποίο θα οδηγήσουμε αρχές Απριλίου) είναι ανανεωμένο σε όλα τα επίπεδα και θα διατίθεται με νέο οικονομικό κινητήρα βενζίνης και φυσικά με αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα.

Πηγή: newsauto.gr