Δείτε το αναλυτικά το πρόγραμμα στα Χανιά για την ημέρα της 25ης Μαρτίου

Με επίσημη δοξολογία και την καθιερωμένη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση θα εορταστεί και φέτος η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου, στα Χανιά.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του εορτασμού:

  • Από την 8η πρωινή της 24ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2017, ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων και των καταστημάτων ΝΠΔΔ και ΙΔ και των πλοίων που ναυλοχούν στα λιμάνια Σούδας και Χανίων. 
  • Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων ΝΠΔΔ και των τραπεζών, τις βραδινές ώρες της 24ης και της 25ης Μαρτίου 2017 και των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Σούδας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 Μαρτίου 2017

Ώρα 08:30 

Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

Ώρα 10:45 

Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός. 

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κα. Στυλιανή Παπαπαναγιώτου, Δ/ντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κουνουπιδιανών. 

Ώρα 11:40 
Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων.

Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Χανίων εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, το Δήμαρχο Χανίων, το Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας Κρήτης, την Ένωση Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου και εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων και όποιον άλλο θα ήθελε να τιμήσει τους ηρωικούς πεσόντες.

Τα στέφανα με ευθύνη των φορέων να ευρίσκονται μια ώρα τουλάχιστον νωρίτερα στο χώρο του Ηρώου, και να έχει δηλωθεί στο Γραφείο Τύπου της Π.Ε. Χανίων το όνομα του εκπροσώπου του φορέα ή συλλόγου που θα το καταθέσει, το αργότερο έως τις 23 Μαρτίου  (τηλ. 28213-40160).

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 12:00 

Παρέλαση (στο συνήθη τόπο παρελάσεων) τμημάτων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Οργανώσεων και Σωματείων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, Σχολείων, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Οδηγών, Προσκόπων και Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου παρακαλείται να ρυθμίσει τα της ιεροτελεστίας στις 24 και 25 Μαρτίου. Η 5η ΤΑΞ.ΠΖ παρακαλείται να ρυθμίσει την παράταξη των τμημάτων αποδόσεως τιμών και της μουσικής στο Μητροπολιτικό Ναό και στο χώρο του Ηρώου, όπως και των τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων που λαμβάνουν μέρος στην παρέλαση. Η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων παρακαλείται να ρυθμίσει την τάξη εντός και εκτός του Μητροπολιτικού Ναού, όπως και στους χώρους του Ηρώου και της παρέλασης. Ο Δήμος Χανίων παρακαλείται να εγκαταστήσει μικροφωνική συσκευή στο Ηρώο για την 24η Μαρτίου και να φροντίσει για την καθαριότητα του χώρου του Ηρώου, της Παρέλασης και εξωτερικά της Μητροπολιτικού Ναού.

Το πρόσταγμα και το συντονισμό της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων, θα έχει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, κ. Στέλιο Ζερβάκη, βοηθούμενος από τον Υπεύθυνο της Ομάδας Φυσικής Αγωγής, κ. Γιώργο Λεβεντάκη, ο οποίος ορίζεται υπεύθυνος των πολιτικών τμημάτων της παρέλασης, βοηθούμενοι από 12 καθηγητές.

Εκφωνήτρια της παρέλασης ορίζεται η κα Ζαχαρένια Σημανδηράκη, Ειδική Συνεργάτιδα των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

Το συντονισμό όλων των παραπάνω εκδηλώσεων θα έχουν ο Ειδικός Συνεργάτης σε θέματα Τύπου & Δημ. Σχέσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Σήφης Μαρκάκης και η Υπεύθυνη Τύπου & Δημ. Σχέσεων της Π.Ε. Χανίων, Ρούλα Οικονομάκη. Τελετάρχης της Π.Ε. Χανίων ορίζεται στο χώρο του Ηρώου την 24η και 25η Μαρτίου, ο υπάλληλος Μιχάλης Καζαλάκης.

Ο Δήμος Χανίων παρακαλείται για τη διάθεση τελεταρχών στο Ηρώο, στο χώρο της παρέλασης και στο Μητροπολιτικό Ναό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook