«Φύλλο και φτερό» ολόκληρη η περιοχή από τους Βρετανούς ερευνητές που σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. ψάχνουν να λύσουν τον γρίφο του θανάτου του Στίβεν Κουκ

Φορώντας ειδικές στολές και με την χρήση υπερσύγχρονων μηχανημάτων οι Βρετανοί ερευνητές της Scotland Yard που βρίσκονται εδώ και μέρες στο Ηράκλειο, «χτένισαν» και σήμερα το πρωί την περιοχή των Μαλίων, κοντά στο πηγάδι όπου βρέθηκε ο σκελετός του άτυχου Βρετανού.

Όπως είπε στο Flashnews.gr o επικεφαλής των Βρετανών, σκοπός της παρουσίας και των ερευνών τους, είναι να συνεχίσουν και να συνδράμουν στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιώντας δικά τους μηχανήματα.

Στο επίκεντρο των προσπαθειών διαλεύκανσης των συνθηκών θανάτου του Στίβεν Κουκ πριν από 12 χρόνια στα Μάλια, είναι να δοθούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, όπως το αν ο θάνατός του επήλθε από την πτώση στο πηγάδι ή εάν μεταφέρθηκε εκεί νεκρός.

«Ψάχνουμε κάθε περιοχή και κάθε στοιχείο που μπορεί να είναι χρήσιμο» είπε ο Βρετανός της Scotland Yard τονίζοντας πως αν και οι έρευνες γίνονται πολύ προσεκτικά, παράλληλα διεξάγονται με γρήγορους ρυθμούς, καθώς είναι πολύ σημαντικό για την οικογένεια Κουκ να γνωρίζει τι έγινε πριν από 12 χρόνια στα Μάλια με αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο του νεαρού Βρετανού.

Σε αυτό το πλαίσιο οι έρευνες αφορούν και σε Νοσοκομειακά ιδρύματα, μπαρ , πρόσωπα που τυχόν ήταν μαζί του ή τον είδαν.

Πάντως ο Βρετανός ερευνητής τόνισε την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με την Ελληνική Αστυνομία στην προσπάθεια να λυθεί ο γρίφος για το αν πρόκειται για ατύχημα ή για εγκληματική ενέργεια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook