«Μετά την 11 Απριλίου 2017, οι χρήστες του Windows Vista δεν θα λαμβάνουν πλέον αναβαθμίσεις ασφαλείας, δωρεάν ή επί πληρωμή υποστήριξη για τεχνικά θέματα κλπ. από τη Microsoft. Η Microsoft παρείχε πλήρη υποστήριξη για το Windows Vista για μια περίοδο 10 ετών, αλλά έφτασε ο καιρός να επενδύσουμε τον χρόνο μας σε πιο πρόσφατες τεχνολογίες με τη σύμφωνη γνώμη των συνεργατών μας.

Στην περίπτωση που συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Windows Vista, ο υπολογιστής σας θα εξακολουθήσει να λειτουργεί κανονικά αλλά με τον καιρό θα γίνεται ακόμη πιο ευάλωτος σε κενά ασφαλείας, ιούς και επιθέσεις. Ο Internet Explorer 9 δεν υποστηρίζεται πλέον, επομένως, αν σερφάρετε στο Internet από υπολογιστή με Windows Vista το πιθανότερο είναι ότι είστε εκτεθειμένοι σε online επιθέσεις. Παράλληλα, σταδιακά θα πάψει η υποστήριξη πολλών εφαρμογών και υπηρεσιών που αναπτύσσονται για πιο πρόσφατες εκδόσεις Windows, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν σε Windows Vista».

Τα Windows Vista (με κωδική ονομασία Longhorn) είναι η μια έκδοση του λειτουργικού συστήματος Microsoft Windows της Microsoft. Κυκλοφόρησαν στις 30 Ιανουαρίου 2007 σε πέντε εκδόσεις: τα Windows Vista Home Basic, τα Windows Vista Home Premium, τα Windows Vista Business και τέλος η πιο πλήρης έκδοση των Windows Vista τα Windows Vista Ultimate, που απευθύνονται σε επαγγελματίες και φανατικούς παιχνιδιών, και περιλαμβάνουν τα χαρακτηριστικά των εκδόσεων Business και Home Premium. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook