Πολλοί οι επίσημοι – Λίγοι οι πολίτες – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Σήμερα, την επομένη της επετείου από την συμπλήρωση 81 ετών από τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου στις 18 Μαρτίου 1936, πραγματοποιήθηκε στους  Τάφους των Βενιζέλων, στον Προφήτη Ηλία Ακρωτηρίου, το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου που διοργανώνουν  η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός και ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά, χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν η παρουσία πολλών επισήμων, εκπροσώπων της πολιτικής και φορέων και λίγων πολιτών.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Π. Πολάκης ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση, οι βουλευτές Αντώνης  Μπαλωμενάκης , Βάλια Βαγιωνάκη, Βασίλης Κεγκερογλου και Θεόδωρος Φορτσάκης, ο Δήμαρχος Χανίων Τ. Βάμβουκας, ο Δημαρχος Ηρακλειου Β. Λαμπρινος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απ. Βουλγαράκης, ο Προέδρος του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» Νίκος Παπαδάκης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Νίκος Καλογερής, η πολιτευτής της ΝΔ Έλβη Στασσίνου, o πρώην βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, φορέων, στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας.

 

 

 
 
 

Η εκδήλωση  ολοκληρώθηκε  με την κεντρική ομιλία απο τον Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και αποσπάσματα από το έργο «Ωδή στον Ελευθέριο Βενιζέλο” από τη Χορωδία Χανίων σε διεύθυνση Γιάννη Μεντζελόπουλου, έργο βασισμένο σε ποίηση μεγάλων Ελλήνων ποιητών. 

 

 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook