Μες το…νερό, γιόρτασαν χιλιάδες επισκέπτες, αλλά και κάτοικοι του δήμου Φαιστού, το τριήμερο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της «Γιορτής Νερού 2011».

Από την Παρασκευή το απόγευμα, έως και αργά το βράδυ της Κυριακής, πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Ζαρό του δήμου Φαιστού, προκειμένου να συμμετάσχει στις διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή. Αρκετοί ήταν και οι επισκέπτες που συμμετείχαν, είτε από το Ηράκλειο, είτε από άλλες περιοχές της Ελλάδας οι οποίοι πραγματοποιούν διακοπές στην Κρήτη και τις συνδύασαν με την παρουσία τους στο Ζαρό.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών, εκπρόσωποι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, εκπρόσωποι της Βότομος Α.Ε., αλλά και πάρα πολλοί κάτοικοι του Ζαρού και του δήμου Φαιστού.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής, με την παρουσίαση της παράστασης «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» από το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού. Είχαν προηγηθεί ένα μεγάλο Lake Party στη Λίμνη του Ζαρού, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής την Παρασκευή, αλλά και μια λαϊκή βραδιά στο γήπεδο του Ζαρού, που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα Αθλητικός Όμιλος Ζαρού.

\"\"    \"\"

Μεγάλο ενδιαφέρον επίσης συγκέντρωσε η εκδήλωση για τα παιδιά και τους γονείς με τίτλο «Παιχνίδια στη λίμνη», που πραγματοποιήθηκε χθες, από το δήμο Φαιστού, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, αλλά και το Μοναδικό Φυσικό Μεταλλικό Νερό της Κρήτης Zaro’s.

Μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στη λίμνη του Ζαρού, προκειμένου να συμμετάσχουν στα διάφορα παιχνίδια κι εκδηλώσεις. Τα μικρά παιδιά, μπορούσαν να «ψαρέψουν» σε ειδικές παιδικές πισίνες, να ζωγραφίσουν, αλλά και να γνωρίσουν τη φύση από κοντά. Από τις 12.00 το μεσημέρι και μετά, τα παιδιά συμμετείχαν σε δημιουργικό θεατρικό παιχνίδι από την ομάδα της Θεατρολόγου Κλειώς Φανουράκη, όπου έμαθαν για το νερό, τη σπουδαιότητα του και την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Μετά το θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά συμμετείχαν σε χορευτικό για το νερό, το οποίο επιμελήθηκαν παιδαγωγοί της ομάδας Caritmo με επικεφαλής τον εκπαιδευτικό Βαγγέλη Λαγουδιανάκη. Το θεατρικό παιχνίδι και ο χορός, ήταν μία προσφορά για τη νέα γενιά από το Μοναδικό Φυσικό Μεταλλικό Νερό της Κρήτης Zaro’s, σε μια προσπάθεια υποστήριξης της Παιδείας, αλλά και της επιμόρφωσης των μικρών παιδιών σε θέματα περιβάλλοντος.

\"\"

Οι μεγάλοι αντίστοιχα επιδόθηκαν σε διαγωνισμό ψαρέματος στη λίμνη κι απόλαυσαν το φυσικό περιβάλλον. Στο πλαίσιο της γιορτής νερού υπήρξε επίσης μπουφές τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και γλυκισμάτων του Ζαρού, που προσφέρθηκαν σε όλους τους παραβρισκόμενους δωρεάν.

Η Κυριακή στη λίμνη, ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα, ενώ έθεσε τις βάσεις για ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στα παιδιά, την Παιδεία, αλλά και τη γενικότερη ανάδειξη του φυσικού κάλους της περιοχής και της ποιότητας των προϊόντων της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook