Από το 2ο Δημοτικό Σχολείο (Μποδοσάκειο) και το 9ο Δημοτικό Σχολείο, ξεκίνησαν οι δράσεις ενημέρωσης των μαθητών για τα νέα ρεύματα ανακύκλωσης που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Ηρακλείου.

Ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης, Καθαριότητας & Πρασίνου Χάρης Μαμουλάκης και στελέχη της Υπηρεσίας, ενημέρωσαν εκπαιδευτικούς και μαθητές για τους νέους, κίτρινους κάδους ανακύκλωσης χαρτιού οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί και σε σχολικές μονάδες (με άριστα μάλιστα αποτελέσματα, συγκεντρώνοντας «καθαρό» χαρτί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 95%), τους μπλε κώδωνες συλλογής γυάλινων μπουκαλιών, αλλά και για τον γνωστό μπλε κάδο. Παρέδωσε επίσης ένα DVD με σειρά εκπαιδευτικών μαθημάτων που έχει δημιουργηθεί από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, με στόχο να δείξει στα παιδιά του δημοτικού τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης, μέσα από το παιχνίδι.

Με τις συγκεκριμένες δράσεις, η Δημοτική Αρχή αποσκοπεί να ενημερώσει σωστά τους μαθητές των δημοτικών σχολείων – και μέσω αυτών και τους γονείς – για τον ενδεδειγμένο τρόπο ανακύκλωσης σε όλα τα διαθέσιμα ρεύματα που λειτουργούν στην πόλη, με σκοπό να ενισχυθούν ακόμα περισσότερα τα αποτελέσματα των αντίστοιχων προγραμμάτων. Οι επισκέψεις θα συνεχιστούν και σε άλλες σχολικές μονάδες, με προγραμματισμό μέχρι το τέλος του 2017 να έχουν ενημερωθεί όσο περισσότεροι μαθητές είναι εφικτό για την ανακύκλωση, και τα οφέλη  της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook