Νέος «συναγερμός» στην ΕΛ.ΑΣ

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία, υπό τον φόβο μαζικής αποστολής τρομοδεμάτων σε πολιτικούς και δημοσιογράφους εντός της χώρας, στον απόηχο των παγιδευμένων πακέτων που εστάλησαν την προηγούμενη εβδομάδα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι. 

Υπενθυμίζεται πως την ευθύνη για την αποστολή του τρομοδέματος στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε αναλάβει η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ οι αρχές βλέπουν την ίδια οργάνωση και πίσω από το εκρηκτικό πακέτο στο ΔΝΤ. Τους φόβους της αστυνομίας εντείνει το γεγονός ότι κατά το παρελθόν οι «Πυρήνες» είχαν προχωρήσει σε μαζική αποστολή παγιδευμένων πακέτων.

Στην ΕΛ.ΑΣ χαρακτηρίζουν την οργάνωση «Λερναία Ύδρα», καθώς παρόλο που έχουν συλληφθεί πάνω από 60 μέλη της, αυτή την ώρα φέρεται να υπάρχει ένας νέος πυρήνας τουλάχιστον επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων και μίας γυναίκας.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πρόκειται για σύμπραξη ποινικών τρομοκρατών, ο τρόπος δράσης των οποίων φέρεται να συντονίζεται από ήδη φυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων». 

Οι Αρχές εξετάζουν, εν τω μεταξύ, το ενδεχόμενο συνεργασίας της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις του εξωτερικού, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν, στο πλαίσιο του σχεδίου «Φοίνικας». 

Bίτσας: Να μην ρίχνουμε όλη την ευθύνη στην Ελλάδα για τα «τρομοδέματα»

Υπερασπιστικός προς την κυβέρνηση σε σχέση με τα ”τρομοδέματα” των τελευταίων ημερών εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

”Δεν είναι δυνατόν η αντιπολίτευση να ρίχνει στην Ελλάδα όλη την ευθύνη για τις δύο τρομο-βόμβες που ταχυδρομήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας και στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Και από άλλες χώρες πέρασαν τα δέματα», είπε ο κ. Βίτσας, σημειώνοντας ειρωνικά ότι θα φτάσουμε στο σημείο να λέμε πως η Ελλάδα φέρει την ευθύνη για οτιδήποτε συμβαίνει, ακόμα και για το «αν η Βόρεια Κορέα κάνει πυρηνική δοκιμή».

Αφήνοντας αιχμές κατά της αντιπολίτευσης, και ειδικά της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε ότι είναι σημάδι των καιρών η τάση να ανάγονται αυτά τα πακέτα σε ζήτημα εσωτερικής αντιπαράθεσης.

Τόνισε πως η Ελλάδα διαθέτει τεχνολογικά άρτια μηχανήματα ελέγχου, αλλά παραδέχτηκε πως πρέπει να εξετασθεί εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον ανθρώπινο ή τον τεχνολογικό παράγοντα.

Τα δύο τρομο – χτυπήματα

Στο πρώτο παγιδευμένο δέμα, που παραλήφθηκε από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναγραφόταν το όνομα του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη. Οι εκεί Αρχές πρόλαβαν και εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό, ενώ ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για «στοχοποιήσή του με σαφές μήνυμα».

Λίγες ώρες αργότερα, μία υπάλληλος των γραφείων του ΔΝΤ στο Παρίσι τραυματίζεται στα χέρια και το πρόσωπο όταν παραλαμβάνει ένα πακέτο, παγιδευμένο με παραλήπτη τον Πολ Τομσεν και του ίδιου τύπου εκρηκτικά όπως αυτά που περιέχονταν στο φάκελο του Σόιμπλε. Το δέμα και αυτήν τη φορά είχε σταλεί από την Αττική και είχε στο όνομα του αποστολέα τον Βασίλη Κικίλια, όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας  του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook