Διευκρινίσεις για τη λειτουργία της ΑΕΠΙ και τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων απέναντί της, ζητεί  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου κ. Αντώνη Παπαδεράκη.

Επικαλούμενος τον έντονο προβληματισμό των επιχειρηματιών – μελών του Επιμελητηρίου σχετικά με την παρέμβαση της δικαιοσύνης στο θέμα της ΑΕΠΙ ο κ. Αλιφιεράκης  ζητεί ν’ αποσαφηνιστεί με ποιους όρους θα συνεχιστεί η συνεργασία με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Αναλυτικά, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

 «Αξιότιμε κ. Γενικέ,

με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την αγωνία των εκατοντάδων μελών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σχετικά με τη λειτουργία της ΑΕΠΙ και τις δικές τους υποχρεώσεις απέναντί της.

Δεδομένων, δηλαδή, των θεμάτων που έχουν προκύψει για τη συγκεκριμένη εταιρεία, καθημερινά δεχόμαστε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ερωτήσεις των επιχειρηματιών – μελών μας για τα εξής:

•       Είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν να πληρώνουν την εταιρεία;

•       Θα επιβληθούν πρόστιμα από την ΑΕΠΙ σε όσους δεν πληρώνουν τα ποσά αυτά;

•       Ποια νομοθεσία διέπει πλέον τη λειτουργία της ΑΕΠΙ και υπαγορεύει τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων;

Επειδή πρόκειται για ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας για ορισμένες περιπτώσεις επιχειρήσεων, παρακαλούμε, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας μας, να μας ενημερώσετε για το ακριβές πλαίσιο λειτουργίας της εταιρείας και τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση. »

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook