Οκτώ ύποπτα πακέτα εντόπισαν οι αστυνομικές Αρχές στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛ.ΤΑ στην περιοχή του Κρυονερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες τα επίμαχα πακέτα είχαν αποδέκτες πρόσωπα σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Τα δέματα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ  για τον εντοπισμό τυχόν δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Οι πληροφορίες από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ βγαίνουν με το σταγονόμετρο. Ενδεικτική είναι η δήλωση υψηλόβαθμου Αξιωματικού στο Newpost, ότι «Το μόνο που μπορούμε να ανακοινώσουμε είναι ο αριθμός των πακέτων».

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα εν λόγω δέματα φέρεται να εστάλησαν την ίδια ημέρα ή με μία μέρα διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα που είχαν προορισμό το Βερολίνο και το Παρίσι.

Αποστολείς φαίνεται να είναι στελέχη μεγάλων πολυεθνικών, πανεπιστημιακοί καθώς και οικονομολόγοι, οι οποίοι  είχαν συμμετάσχει σε παλαιότερα κυβερνητικά σχήματα. 

Η σημερινή εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει ρεπορτάζ του Νewpost το οποίο αναφέρεταιστην αυξημένη επιφυλακή την οποία βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία, υπό τον φόβο μαζικής αποστολής τρομοδεμάτων σε πολιτικούς και δημοσιογράφους εντός της χώρας, στον απόηχο των παγιδευμένων πακέτων που εστάλησαν την προηγούμενη εβδομάδα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι. 

Tους φόβους της αστυνομίας εντείνει το γεγονός ότι κατά το παρελθόν οι «Πυρήνες» είχαν προχωρήσει σε μαζική αποστολή παγιδευμένων πακέτων.

Στην ΕΛ.ΑΣ χαρακτηρίζουν την οργάνωση «Λερναία Ύδρα», καθώς παρόλο που έχουν συλληφθεί πάνω από 60 μέλη της, αυτή την ώρα φέρεται να υπάρχει ένας νέος πυρήνας τουλάχιστον επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πρόκειται για σύμπραξη ποινικών τρομοκρατών, ο τρόπος δράσης των οποίων φέρεται να συντονίζεται από ήδη φυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων». 

Οι Αρχές εξετάζουν, εν τω μεταξύ, το ενδεχόμενο συνεργασίας της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις του εξωτερικού, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν, στο πλαίσιο του σχεδίου «Φοίνικας». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook