«Ήξερα- ή υπέθεσα- πως θα το πάρουν ως αστείο» υποστήριξε- Δείτε τις φωτογραφίες

 

Πρώην φρουρός σε κέντρο κράτησης ανηλίκων στην Αυστραλία παραδέχθηκε πως είχε βιντεοσκοπήσει τον εαυτό του να ζητά στοματικό σεξ από έφηβους κρατούμενους.

Η κατάθεση του Conan Zamolo έγινε στο πλαίσιο έρευνας για τα τεκταινόμενα σε κέντρο κράτησης της Βόρειας Επικράτειας. Η έρευνα διατάχθηκε πέρσι μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών στις οποίες φαίνονταν φύλακες να γδύνουν κρατούμενους για να τους ψάξουν κι ένας κρατούμενος να κάθεται δεμένος και με κουκούλα στο κεφάλι.

Ο Zamolo υποστήριξε, όπως γράφει το BBC, πως το αίτημα για στοματικό σεξ ήταν ένα αστείο. «Απλώς τους έλεγα καληνύχτα, γιατί τελείωνε η βάρδιά μου» δήλωσε. «Ήξερα- ή υπέθεσα- πως θα το έπαιρναν ως αστείο».

Ο πρώην φύλακας παραδέχθηκε επίσης πως προέτρεψε έναν κρατούμενο να φάει περιττώματα και βιντεοσκόπησε ένα αγόρι να ουρεί.

«Τότε δεν μου φαινόταν απρεπές, τώρα καταλαβαίνω πόσο απρεπές ήταν» σχολίασε, υποστηρίζοντας πως είχε καλή σχέση με τους κρατούμενους.

Τα περιστατικά αυτά συνέβησαν στο κέντρο κράτησης Don Dale Youth Detention Centre, όπου ο Zamolo εργάστηκε από το 2012 έως το 2014.

Το 2015, η Διεθνής Αμνηστία περιέγραψε το καθεστώς στο εν λόγω κέντρο ως «θεσμοθετημένη βία», καθώς οι κρατούμενοι παρέμεναν στην απομόνωση χωρίς πρόσβαση σε φως ή νερό για μεγάλα διαστήματα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook