«Υγιεινή Διατροφή & Παραδοσιακές Κρητικές Συνταγές» είναι το θέμα της έκδοσης, που συνοδεύει τις εκδηλώσεις του Αγροτικού Αυγούστου 2011, προβάλλοντας μέσα από τις σελίδες της τον πλούσιο γαστρονομικό κρητικό πολιτισμό.

Η εν λόγω έκδοση παρουσιάστηκε σήμερα Δευτέρα , το μεσημέρι, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων από τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, τον Αντιδήμαρχο Χανίων αρμόδιο για τον πρωτογενή Τομέα, Ελευθέριο Αμπαδιωτάκη, και τον Σύμβουλο του Δημάρχου, Στέλιο Ρίγλη. 

«Ξεχωριστή έκδοση, ένα ταξίδι μαγευτικό στις γεύσεις, τα χρώματα και τα αρώματα των αγαθών της κρητικής γης», χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Χανίων το βιβλίο, το οποίο όπως πρόσθεσε  αποτελεί ταυτόχρονα έναν οδηγό υγείας και μακροζωίας.

Ο κ. Σκουλάκης επεσήμανε ότι στόχος είναι η διάδοση του βιβλίου και των μηνυμάτων του, το οποίο θα διανεμηθεί και κατά τη διοργάνωση του «Αγροτικού Αυγούστου» στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.  «Στέλνουμε το μήνυμα για ποιότητα ζωής σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, δημιουργώντας ένα ρεύμα γαστρονομικού πολιτισμού προς το νησί μας», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χανίων.

Επίσης, όπως γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Χανίων θα διανεμηθεί στους εκθέτες, που συμμετείχαν στον «Αγροτικό Αύγουστο 2011» ερωτηματολόγιο, προκειμένου να καταγραφούν οι παρατηρήσεις και τα τυχόν παράπονα, ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες για τη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς. 

«Σκοπός της έκδοσης είναι η μεγαλύτερη δυνατή διανομή της, με απώτερο στόχο  την αποδοχή της κρητικής διατροφής σαν ένα πρότυπο ζωής των Κρητών», τόνισε από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Ελευθέριος Αμπαδιωτάκης. «Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η κρητική διατροφή συγκεντρώνει παγκόσμιο ενδιαφέρον, με μεγάλο μέρος των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης να κάνουν αφιερώματα σε αυτή», συμπλήρωσε ο κ. Αμπαδιωτάκης.

Από την πλευρά του ο Σύμβουλος του Δημάρχου Χανίων, Στέλιος Ρίγλης, τόνισε ότι μεγάλο βάρος θα δοθεί στις απαντήσεις των εκθετών, που συμμετείχαν στον Αγροτικό Αύγουστο, στα ερωτηματολόγια, τα οποία και θα μελετηθούν προσεκτικά, για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στις μελλοντικές διοργανώσεις.  

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook