Οι επιχειρήσεις ανταποκρίνονται στο κάλεσμα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Με το νέο έτος περισσότερες επιχειρήσεις ανταποκρίνονται στο κάλεσμα κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης που απηύθυνε ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές βασικών καταναλωτικών αγαθών στην αγορά και να ανακουφιστεί ο προϋπολογισμός των νοικοκυριών.

Όπως είχε ανακοινωθεί, σε συνολικά 661 επώνυμα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης έχει αποφασιστεί έως σήμερα μείωση τιμών από 0,8% έως 38%. Σε 126 προϊόντα οι τιμές μειώθηκαν στα τέλη του 2010, ενώ σε 434 προϊόντα οι τιμές μειώνονται από την 1η Ιανουαρίου του 2011. Θα ακολουθήσει η μείωση της τιμής 101 προϊόντων από τα μέσα Ιανουαρίου έως την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2011».

Σημειώνεται ότι οι μειώσεις τιμών που ανακοινώθηκαν είναι πραγματικές και καθαρές, δεν σχετίζονται με προσφορές και θα ισχύσουν καθ’όλη τη διάρκεια του 2011.

Όπως έχει δηλώσει ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, η κίνηση αυτή αποτελεί έμπρακτη και υπεύθυνη απάντηση στις αυξημένες απαιτήσεις μιας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, "η μείωση των τιμών βασικών καταναλωτικών προϊόντων αποτελεί μια στάση ευθύνης και αλληλεγγύης που πρέπει να επιδείξουν και το κράτος και οι επιχειρήσεις. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστεί ακόμη πιο εντατικά και συστηματικά το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του 2011, ώστε να ανακουφιστούν τα ελληνικά νοικοκυριά και να προστατευθεί το εισόδημα των καταναλωτών».