Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης, αποτιμούν ως θετικό το αποτέλεσμα των Ολλανδικών εκλογών, εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την ετυμηγορία των Πολιτών σε ένα απο τα ιδρυτικά κράτη-μέλη της Κοινότητας. 

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

“Η επικράτηση των ολλανδικών δημοκρατικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, δεν ήταν απλά ήττα για το ακροδεξιό κόμμα του Βίλντερς, αλλά ήττα ​κάθε ​αντιευρωπαϊκής, δημαγωγικής​ και λαϊκιστικ​ής​ ​φωνής στην Ευρώπη.​.

Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ολλανδία περιλαμβάνει ευρύτερα πολιτικά μηνύματα που αφορούν την ΕΕ, την θεμελιώδη θεσμική της δημοκρατική υπόσταση και ενίσχυση.

Γιατί η ΕΕ έχει ανάγκη απο μεταρρυθμίσεις πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής εμβάθυνσης. Καθώς δεν μπορεί να παραμένει στο μοντέλο μιας ενιαίας αγοράς, ​μιας ελλειματικής διακυβερνητικής συνεργασίας, ​χρειάζεται εκείνη την πολιτική αντίδραση που θα της δώσει την αναγκαία ώθηση για να αποκτήσει περισσότερο διαφανείς, δημοκρατικούς, αποτελεσματικούς, ισχυρούς υπερεθνικούς θεσμούς, πολιτικές εγγύτερα στους Πολίτες της.

Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές συνεχίζουν να δημιουργούν ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες για μια Ευρώπη που 60 χρόνια μετά την Ιδρυτική Συνθήκη της Ρώμης, οφείλει να ενισχύσει το πνεύμα και το γράμμα εκείνων των πρώτων προσπαθειών για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook