Μαθητές και μαθήτριες του 2ου ΕΠΑ.Λ Χανίων συμμετείχαν την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 στη δεντροφύτευση σε συγκεκριμένο χώρο στο άλσος των Αγίων Αποστόλων. 

Η πρωτοβουλία των μαθητών υποστηρίχτηκε από την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας, Γεωργία Αποστολάκη-Σαρικάκη, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Υπηρεσίας για ανάπτυξη εκπαιδευτικών δράσεων βιωματικού χαρακτήρα με σχολεία όλων των βαθμίδων και σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ανάδειξης και προστασίας του αστικού περιβάλλοντος.

To προσωπικό του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Χανίων, ανταποκρινόμενο στο αίτημα των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Χανίων, επέλεξε το κατάλληλο είδος δέντρων και βοήθησε τους 19 μαθητές στην υλοποίηση της δράσης τους. 

Οι μαθητές, με τη συνοδεία δύο καθηγητών, εξοπλισμένοι με κέφι, με τις υποδείξεις των έμπειρων γεωτεχνικών και τη βοήθεια ενός κηπουρού του Δήμου, έδωσαν ζωή στο χώρο, φυτεύοντας δέντρα.

Με τη σειρά τους, οι γεωτεχνικοί της Υπηρεσίας μίλησαν στους μαθητές για την αξία του εθελοντισμού και της δενδροφύτευσης, τονίζοντας ότι τα δέντρα, που οι ίδιοι φύτεψαν, θα μεγαλώνουν μαζί τους και επισκεπτόμενοι αργότερα το χώρο ως ενήλικοι, θα καμαρώνουν για τη δράση τους.

Επίσης, την ίδια μέρα, με τη συνδρομή γεωπόνου της Υπηρεσίας Πρασίνου πραγματοποιήθηκε φύτευση καλλωπιστικών φυτών στην αυλή του 1ου Νηπιαγωγείου Αρωνίου από τους μικρούς μαθητές και τις δασκάλες τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook