Θα δημιουργηθούν 400 νέες θέσεις εργασίας -Η Ελλάδα θα μετατραπεί στο τρίτο, μετά την Ελβετία και την Ιταλία, κέντρο παραγωγής heets

Σε επένδυση  300 εκατ. ευρώγια την μετατροπή και επέκταση  του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο η οποία θα δημιουργήσει 400 νεες θέσεις εργασιας και θα κανει την ελλαδα την τρίτη χώρα παγκοσμιως όπου θα παράγονται οι νέοι ράβδοι καπνού του καινοτόμου Iqos που προχωρά η Παπαστράτος.

Οπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, η επένδυση αφορά στην αναβάθμιση και ανάπτυξη των γραμμών παραγωγής του εργοστασίου ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή των καπνικών προϊόντων heets για IQOS. Σημειώνεται ότι το IQOS είναι το νέο ραγδαία αναπτυσσόμενο καπνικό προϊόν μειωμένου κινδύνου της Παπαστράτος.

Η Ελλάδα θα μετατραπεί στο τρίτο, μετά την Ελβετία και την Ιταλία, κέντρο παραγωγής heets, τα οποία από τον Ιανουάριο του 2018, όταν δηλαδή θα ξεκινήσει η νέα παραγωγή, θα εξαγονται σε πολλές χώρες του κόσμου.

Με την ολοκλήρωση της επένδυσης, στο εργοστάσιο της Παπαστράτος θα παράγονται 20 δισ. ράβδοι καπνού για το IQOS τον χρόνο ενώ σταδιακά θα σταματήσει η παραγωγή ως παραδοσιακών πακέτων τσιγάρων. 

Η επένδυση αυτη της Παπαστράτος, που ανήκει στην αμερικανική πολυεθνική Phillip Morris International, έρχεται να προστεθεί στο επενδυτικό προγράμμα των 700 εκατ ευρώ η οποία ξεκίνησε το 2003 στην Ελλάδα για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομων στο εργοστάσιο του Ασπρόπυργου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook