Λουλούδια, πρασινάδες και αρωματικά βότανα που αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο πότισμα είναι η καλύτερη επιλογή για το ζεστό καλοκαίρι της χώρας μας. Τοπικά προϊόντα της μητέρας γης ευδοκιμούν στον κήπο, τη βεράντα ή το μπαλκόνι, σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, ανεξάρτητα εάν πρόκειται για το κέντρο της πόλης ή την ύπαιθρο.

Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκουν τα κλασσικά αρωματικά φυτά, όπως η λεβάντα, το θυμάρι, η ρίγανη, το δίκταμο, η βαλεριάνα, το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο, που είναι ανθεκτικά σε κάθε κλίμα. Απαιτούν λίγο νερό (δύο φορές την εβδομάδα) και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.

Η διατήρηση των φυτών σε καλή κατάσταση, είναι το μεγαλύτερο άγχος για όσους φεύγουν πολυήμερες διακοπές.
Πριν αναχωρήσετε για κάποιον καλοκαιρινό προορισμό, αποφύγετε να σκαλίσετε το χώμα τους κι αν χρειάζεται ψεκάστε με ειδική ουσία (βάκιλος) που απομακρύνει τις κάμπιες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «real planet», αν δεν έχετε κάποιο φίλο ή συγγενή που μπορεί να φροντίσει τα φυτά σας, τοποθετήστε σε κάθε γλάστρα ένα κλειστό μπουκάλι με νερό ανάποδα, αφού πρώτα έχετε τρυπήσει το καπάκι, ώστε να υπάρχει ανεμπόδιστη ροή. Εάν το μπουκάλι παραμείνει στη θέση του, και δεν προκύψει κανένα άλλο πρόβλημα, το φυτό θα διατηρήσει την υγρασία του για 15-20 μέρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook