Καταλύτης στάθηκε η αναφορά στις Δικαστικές Αρχές της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας – Αναμένεται γνωμοδότηση του Τμήματος Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας           

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης 21 Μαρτίου 2017 κόσμος είχε συγκεντρωθεί έξω από το Σφαγείο όπου, σύμφωνα με το πρόγραμμα, επρόκειτο να σφαγιαστούν κατά τη μέθοδο Κόσερ 200 αιγοπρόβατα. Στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης βρέθηκαν η περιφερειακή σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Οικολογία-Αλληλεγγύη Κατερίνα Γεροστεργίου, από τους Οικολόγους Πράσινους και την Πολιτική Κίνηση Καβάλας ο Γιώργος Πασχαλίδης, εκπρόσωποι φιλοζωικών συλλόγων, (λίγοι, είναι η αλήθεια) μεμονωμένοι πολίτες αλλά και αρκετά άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Η Αστυνομία ήταν επίσης εκεί, με περισσότερους από 20 άνδρες (ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ αλλά και Ασφάλεια).

Νωρίτερα, ο Γιώργος Ρουσόπουλος, είχε καταθέσει εκ μέρους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) αναφορά στην Εισαγγελία Καβάλας, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να είναι «παγωμένη» και τις Κτηνιατρικές Αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας να αναμένουν οδηγίες σχετικά από την κ. Εισαγγελέα.

Τα προς σφαγή αιγοπρόβατα βρίσκονταν ήδη στον χώρο -προφανώς είχαν οδηγηθεί εκεί από το προηγούμενο βράδυ- όπως και συνεργεία σφαγέων. Λίγο μετά τις 10:00, κατέφθασε όχημα στο οποίο επέβαιναν τέσσερις ιερείς της ιουδαϊκής θρησκείας (ραβίνοι), η παρουσία των οποίων στη σφαγή θεωρείται απαραίτητη έτσι ώστε τα σφάγια να μπορούν να πάρουν την πιστοποίηση «kosher».

Λίγο μετά τις 12:00, η Εισαγγελία αποφάσισε να ανασταλλεί η σφαγή των αιγοπροβάτων έως ότου λάβει από το Τμήμα Κτηνιατρικής μία γνωμοδότηση που θα αναφέρεται ειδικά στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης στο οποίο έχει και τη δικαιοδοσία. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την τελική απόφαση της Εισαγγελέως καμία σφαγή δεν πρόκειται να διενεργηθεί, με την όποια εξέλιξη για την επιχείρηση του Σφαγείου, είτε θετική είτε αρνητική, να αναμένεται το νωρίτερο την ερχόμενη Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017.

Σημειώνεται ότι η «άδεια» που έλαβε η επιχείρηση έχει ισχύ 14 ημερών και «μετράει» από τις 14 Μαρτίου 2017, οπότε το χρονικό περιθώριο ισχύει μέχρι την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017.

kavalapost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook