Η έλλειψη ύπνου σας καταδιώκει και ας μην πάσχετε από αϋπνίες. Υποφέρετε, όμως, από έλλειψη χρόνου. Και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Τον αναζητάτε μανιωδώς και η έλλειψή του καταδιώκει και εσάς και την υγεία σας. Αντί να σας κυνηγούν οι γιατροί, όπως δημοσιεύει το queen.gr, λοιπόν, κυνηγήστε τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζεστε για να κοιμηθείτε λιγάκι. Πώς; Κάνοντας πραγματικότητα μερικά από τα παρακάτω κόλπα (ή και όλα μαζί).

Ενεργοποιείστε τον τηλεφωνητή

Ή μην τον ενεργοποιήσετε καν. Απλώς κλείστε το τηλέφωνο. Κινητό και σταθερό και πρώτη γραμμή και δεύτερη γραμμή και ό,τι κουδουνίζει τελοσπάντων. Το mailbox, οι τηλεφωνητές, ακόμα και τα SMS ανακαλύφθηκαν ακριβώς γι αυτό, για να προάγουν την ασύγχρονη επικοινωνία και να επιτρέψουν στους ανθρώπους να ΜΗΝ είναι διαθέσιμοι 24 ώρες το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες τον χρόνο.

Πάρτε άδεια από την καθημερινότητα

Δεν αρκεί να πάρετε άδεια από τη δουλειά σας για να κοιμηθείτε αφού και μετά τις εργασιακές υποχρεώσεις σας ακολουθούν οι οικογενειακές και οι κοινωνικές υποχρεώσεις. Οι φίλοι και οι συγγενείς σας, όπως και η οικογένειά σας, σας θέλουν δίπλα τους ενεργητικούς και υγιείς αντί να περιφέρεστε γύρω τους σαν φαντάσματα εξαντλημένες από την αϋπνία. Αφήστε μερικές μέρες τα ποτά και τα ξενύχτια, τα τραπέζια και τα λοιπά κοινωνικά events και αφιερώστε τον χρόνο που θα σπαταλούσατε εκεί στον ύπνο.

Ξαπλώστε παντού

Υπακούστε, επιτέλους, στο σώμα σας που ουρλιάζει την ανάγκη του να ισιώσει και ξαπλώστε όπου βρείτε. Στο πάτωμα, στον καναπέ, στο κρεβάτι, στην πολυθρόνα, ό,τι σας βρεθεί εύκαιρο. Λίγη χαλάρωση θα σας γεμίσει ενέργεια και θα σας επιτρέψει να βγάλετε τη μέρα με περισσότερη ηρεμία και ενέργεια.

Σβήστε τα φώτα

Το σκοτάδι, φυσικό ή τεχνητό, βοηθάει τον οργανισμό να χαλαρώσει και να κοιμηθεί. Οι πηγές φωτός αποσπούν την προσοχή του οργανισμού και τον εμποδίζουν να αφεθεί στη χαλαρότητα που είναι απαραίτητη για να μπει σε κατάσταση ύπνου. Τεχνητό σκοτάδι μπορεί να επιτευχθεί όχι μόνο με βαριές κουρτίνες και κλεισμένα πορτοπαράθυρα αλλά και με καλύπτρες ματιών.

Φορέστε άνετα ρούχα

Μια φόρμα, ένα φαρδουλό κολάν, ένα νεγκλιζέ, ό,τι σας βολεύει για να νιώσετε άνετα και να μην ζορίζεστε με τα ρούχα της καθημερινότητάς σας φορέστε όταν επιστρέψετε σπίτι σας και προσπαθήστε να χαλαρώσετε μέσα στην άνεσή τους. Τα ταγέρ, τα στενά τζιν και τα φορέματά σας όχι μόνο σας καταπιέζουν αλλά σας προκαλούν και άγχος μην τυχόν τσαλακωθούν/ καταστραφούν και σας εμποδίζουν να απολαύσετε λίγο ύπνο. Βγάλτε τα παπούτσια σας, βγάλτε και τα ρούχα σας -στην ανάγκη μείνετε με τα εσώρουχα αν βαριέστε να ψάχνετε για ρούχα- κρυφτείτε στο κρεβατάκι σας και κάντε ένα -σωτήριο- power nap.

Πατήστε mute

Σε όλους τους ήχους. Ο θόρυβος της πόλης εισβάλει στα αυτιά σας ακόμα και αν έχετε διπλά και τρίδιπλα τζάμια και ταράζει την ηρεμία σας αποσπώντας σας από τον ύπνο. Ακόμα και αν δεν μπορείτε να πατήσετε, στα αλήθεια, mute στους ποικίλους θορύβους που σας παρενοχλούν προσπαθήστε να τους «σβήσετε» καλύπτοντάς τους με πιο ευχάριστους όπως αυτή τη σταθερή βουή ενός ανεμιστήρα που λειτουργεί, ενός A/C, μιας χαλαρωτικής μουσικής ή κάποιου σταθερού ηχητικού τοπίου που δεν θα αλλάζει και, έτσι, δεν θα σας ταράζει εμποδίζοντας τον ύπνο σας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook