Με απόλυτη επιτυχία για τα σπαθιά της Λέσχης ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών το τριήμερο 17 – 19 Μαρτίου στη Φλώρινα.

Η ομάδα του Ξίφους Ασκήσεως Νέων Γυναικώ με τις Μαρκαντωνάκη Μαρία, Παπαδουλάκη Κατερίνα, Μανουδάκη Χρυσηίδα και Μπομπολακη Κατερίνα  ανέβηκαν στην Τρίτη θέση του βάθρου κατακτώντας το Χάλκινο μετάλλιο.

Η αποστολή της ΑΛΞ. Χανίων έφυγε από τα Χανιά με τους

Ξίφος Ασκήσεως Νέων Ανδρών 

1.Γαβριλιδης Σαββας 

Ξίφος Ασκήσεως Νέων Γυναικών 

1.Μαρκαντωνάκη Μαρία

2.Πααδουλάκη Αικατερίνη

3.Μανουδάκη Χρυσηίδα

4.Μπομπολακη Κατερινα  (μόνο Ομαδικό)

Ξίφος Μονομαχίας Νέων Ανδρών 

1.Δρανδάκης Μάρκος

2.Στγιεπάνοβιτς Τόμισλαβ

3.Στογιάνοβιτς Μίλος  (μόνο Ομαδικό) 

Την ομάδα συνόδευαν οι προπονητές κκ Αριστείδης Ματσατσίνης και Μιχάλης Κωνσταντινόπουλος και ο Πρόεδρος του ΔΣ και μέλος του ΔΣ της ΕΟΞ κος Ιπποκράτης Μανουδάκης και ο Ταμίας της Λέσχης κος Βαγγέλης Τσιτσιρίδης

Μαζί τους ήταν και οι Γιάννης Τσιτσιρίδης και Θέμης Παπαντωνίου του Ξίφους Ασκήσεως που με τον παλιό αθλητή της Λεσχης Πέτρο Δημητρόπουλο στο Ξίφος Μονομαχίας  και φέτος αγωνίζονται με την ομάδα του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας.

Πληθωρική συμμετοχή αθλητών (183) και ομάδων (49), κατάμεστη αίθουσα και δυνατές μάχες είχαμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξιφασκίας Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών στη Φλώρινα. 

Τα αποτελέσματα:

ΑΝΔΡΕΣ :

Σπάθη :

Ατομικά  Καλομοίρης/ΑΕΚ- Γιακουμάτος /ΓΕ Ηρακλείου 15/14 στον τελικό (3οι Αριανούτσος/ΠΓΣ & Σιάλτσης/ΓΕ Φλώρινας). 
Ομαδικά : Α.Ε.Κ (Φραγκοζίδης, Γιαννακόπουλος, Καλομοίρης, Κοντοειδής) – ΓΕ Φλώρινας 45/26 στον τελικό (3η θέση ΓΕ Ηρακλείου).

Ξίφος Μονομαχίας :

Ατομικά: Γκώγκος Φ./ΟΞ Φλώρινας- /Γκώγκος Α./ΟΞ Φλώρινας 8/7 στον τελικό (3οι Αβραμίδης/ΜΑ Κορδελιού, Τσώκας Α./ΟΞ Φλώρινας). 
Ομαδικά : ΟΞ Φλώρινας (Δημητρόπουλος,Γκώγκος Α., Γκώγκος Φ., Τσώκας Α. – ΟΣ Αμαρουσίου 45/27 στον τελικό (3η θέση Α.Λ.Μεσσαράς).

Ο Δρανδάκης κατέλαβε την 13η θέση ο Δημητρόπουλος  την 21η ενώ ο Στγιεπάνοβιτς δεν πέρασε από την προκριματική φάση. Στο ομαδικό η ΑΛΞΧ κατέλαβε την 7η θέση  από 10 ομάδες συνολικά.

Ξίφος Ασκήσεως : 

Ατομικά: Φατούρος/ΠΓΣ-Γιάννος-Ρίζος/ΑΟΞ Αιγάλεω 15/6 στον τελικό

((3οι.Παναγόπουλος/ΠΓΣ, Στάντσιος/ΑΟΟ). 

Ομαδικά : ΑΟΞ Αιγάλεω (Γιάννος-Ρίζος, Σούλιος, Μαυρίδης, Σιακήρ) – ΠΓΣ 45/30 στον τελικό (3η θέση Αθηναϊκός Ο.Ο).

Ο Γαβριλίδης κατέλαβε την 25η θέση ενώ οι Παπαντωνίου και Τσιτσιρίδης την 21η και 23η αντίστοιχα.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ :

Σπάθη: 

Ατομικά: Γκουντούρα/Α.Ε.Κ – Καλουτά/Απόλλων Βριλησσίων 15/6 (3ες Δούκα/ΠΓΣ, Γκιώνη Α./Καρδιανή).
Ομαδικά: Α.Ε.Κ (Κωνσταντακοπούλου, Μποϊδάνη, Γκουντούρα, Ψωφάκη Α.) – ΓΕ Φλώρινας 45/22 στον τελικό (3η θέση Απόλλων Βριλησσίων).

Ξίφος Μονομαχίας : 

Ατομικά: Mοσχοπούλου/ΟΞ Φλώρινας- Ροδοπούλου/Ιριδα 15/9 στον τελικό (3ες Χατζησαράντου/Καρδιανή, Ταρενίδου/ΟΞ Φλώρινας). 
Ομαδικά : ΙΡΙΔΑ (Χατζή, Καραμπίνη, Νικολοπούλου, Ροδοπούλου) – ΟΞ Φλώρινας 45/30 στον τελικό (3η θέση Πανελλήνιος ΓΣ).

Ξίφος Ακήσεως:

Ατομικά: Κοντοχριστοπούλου/ΑΟΞ Αιγάλεω-Χαλδαίου .Μ/ΑΟΞ Αιγάλεω 15/8, 3ες Δεσύλλα/ΑΟΞ Αιγάλεω, Γεροσίδερη/ΟΞ Φλώρινας). 
Ομαδικά : AOΞ Αιγάλεω (Χαλδαίου, Δεσύλλα, Κοντοχριστοπούλου, Πλιώτα) – ΟΞ Φλώρινας 45/20 (3η θέση ΑΛΞ Χανίων).
Η Μαρκαντωνάκη, στο ατομικό, κατέλαβε τη 10η θέση , η Μανουδάκη την 11η ενώ η Παπαδουλάκη αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων. Η μεγάλη τους μέρα ήταν η Κυριακή που στο ομαδικό κατάφεραν και ανέβηκαν επάξια στην Τρίτη θέση του βάθρου.

Θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια στους φίλους του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας που έφεραν επάξια σε πέρας τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος και φιλοξένησαν στην όμορφη πόλη τους τη διοργάνωση.  Θερμές ευχαριστίες στο Ξενοδοχείο Λύγκος  – Best Western για την άψογη φιλοξενία της αποστολής μας και στο ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου ΑΕ για τη δωρεάν μεταφορά με τα λεωφορεία της γραμμης Χανιά – Θεσσαλονίκη όλου του Αθλητικού εξοπλισμού της ομάδς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook