Νεκροί από την επίθεση του τζιχαντιστή ένας Αμερικανός που γιόρταζε την επέτειο του γάμου του, μια Τουρκοκύπρια που πήγαινε να πάρει τα παιδιά της από το σχολείο και ένας φρουρός που είχε αφιερώσει τη ζωή του στο καθήκον

Ένας Αμερικανός που ταξίδεψε στο Λονδίνο για να γιορτάσει την επέτειο του γάμου του. Μια Τουρκοκύπρια που πήγαινε να πάρει τα παιδιά της από το σχολείο, όπως κάθε άλλη μέρα. Ένας φρουρός που είχε αφιερώσει τη ζωή του στο να υπηρετεί τη χώρα του…

Τρεις ζωές των οποίων το νήμα κόπηκε πρόωρα από μια πράξη μίσους που σκόρπισε τον τρόμο στη βρετανική πρωτεύουσα και βύθισε στη θλίψη τους φίλους και τους συγγενείς τους, που πρέπει πλέον να μάθουν να ζουν με την απώλεια.

Οι νεκροί της χθεσινής επίθεσης στο Λονδίνο είναι τρεις, ωστόσο οι τραυματίες που δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή και να ξεπεράσουν το σοκ στον απόηχο της τραγωδίας, δεκάδες. Μεταξύ τους, μια Ρουμάνα τουρίστρια που πήδηξε από το γέφυρα του Ουέστμινστερ για να σωθεί από το αυτοκίνητο του δράστη, αλλά και πολλοί άλλοι αθώοι πολίτες που νοσηλεύονται σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση.

Το γεγονός ότι το άτομο που κόντεψε να τους σκοτώσει ήταν, κατά τα φαινόμενα, ένας 52χρονος ευτυχισμένος οικογενειάρχης, καθιστά ακόμη πιο ακατανόητη την πράξη του Χαλίντ Μασούντ. Όσες εικασίες κι αν κάνει κάποιος για τα κίνητρά του, το γεγονός είναι ένα: πεθαίνοντας πήρε μαζί του και την αλήθεια, αφήνοντας δεκάδες ερωτηματικά για το τι μετατρέπει έναν άνθρωπο σε τέρας.

Αμερικανός που γιόρταζε την επέτειο γάμου του ένας εκ των νεκρών

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε σήμερα ότι ένας Αμερικανός πολίτης βρίσκεται μεταξύ των τριών νεκρών στην επίθεση που διαπράχθηκε χθες στο Λονδίνο κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Ένας σπουδαίος Αμερικανός, ο Κερτ Κότσραν σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση του Λονδίνου. Οι προσευχές μου και τα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του και τους φίλους του» έγραψε ο Τραμπ σε ένα tweet.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό από συγγενή του ζευγαριού κι τον εκπρόσωπο τύπου της εκκλησίας των Μορμόνων που ανήκει το ζευγάρι, ότι ο άνδρας από τη Γιούτα των ΗΠΑ σκοτώθηκε και η σύζυγός του τραυματίστηκε σοβαρά στην επίθεση κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο.

Ο Κερτ Κότσραν και η σύζυγός του Μελίσα ταξίδεψαν στην Ευρώπη για να εορτάσουν την 25η επέτειο του γάμου τους κι επρόκειτο να επιστρέψουν σήμερα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον κουνιάδο του Κλίντον Πέιν.

Η σύζυγος του Κότσραν υπέστη κάταγμα στο πόδι και στα πλευρά ενώ τραυματίστηκε και στο κεφάλι. Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, επισήμανε ο Πέιν σε μια ανακοίνωση.

«Η οικογένειά μας είναι συντετριμμένη… ο Κερτ ήταν ένας καλός άνθρωπος κι ένας στοργικός σύζυγος» τόνισε ο ίδιος.

«Εκφράζομε την ευγνωμοσύνη μας στα στελέχη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών και το ιατρικό προσωπικό που τους φρόντισαν και ζητάμε να προσευχηθείτε για τη Μελίσα και την οικογένειά μας».
Τα ζευγάρι ανήκε στην εκκλησία των Μορμόνων που εδρεύει στη Γιούτα, την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών και οι γονείς της Μελίσας ήταν ιεραπόστολοι στο Λονδίνο, έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος τύπου της Εκκλησίας Έρικ Χόκινς σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Έπεσε νεκρή πηγαίνοντας να πάρει τα παιδιά της από το σχολείο

Τραγικό τέλος επιφύλασσε η χθεσινή επίθεση και στην Αϊσέ Φράντε, η οποία σκοτώθηκε ενώ διέσχιζε τη γέφυρα του Ουέστμινστερ κατευθυνόμενη στο σχολείο των παιδιών της για να τα πάρει και να τα πάει σπίτι. 

Η 43χρονη Τουρκοκύπρια Αϊσέ Φράντε, που δίδασκε ισπανικά στο DLD κολέγιο του Λονδίνου, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο της επίθεσης, πήγαινε να πάρει τις κόρες της, 8 και 11 ετών, από το δημοτικό, την ώρα που ο περίπου 40χρονος δράστης την παρέσυρε με το αυτοκίνητό του.

Η άτυχη γυναίκα ισπανικής καταγωγής, είχε παντρευτεί τον Πορτογάλο Τζον Φράντε και ζούσε μαζί του και με τα παιδιά της στη Βρετανία. «Η ζωή μου έχει διαλυθεί το τελευταίο 24ωρο» δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ ο συντετριμμένος σύζυγος, ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει τι του συμβαίνει.

Ο ήρωας αστυνομικός που προσπάθησε να σταματήσει τον τρομοκράτη

Μεταξύ των θυμάτων του δράστη, τρία συνολικά προς ώρας, ήταν και ο αστυνομικός Κιθ Πάλμερ, που επιχείρησε να τον σταματήσει με την ίδια του την ζωή. 

Ο Πάλμερ ήταν 48 ετών, πατέρας και σύζυγος, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία. Έχασε τη ζωή του, όταν, αν και άοπλος, ρίχτηκε πάνω στον δράστη για να τον σταματήσει, στο βρετανικό κοινοβούλιο. Εκείνος τον μαχαίρωσε και τα τραύματα αυτά ήταν μοιραία. 

Ο αστυνομικός, που ήταν μέλος της φρουράς του Κοινοβουλίου, υπηρετούσε στο σώμα τα τελευταία 15 χρόνια και ήδη χαρακτηρίζεται ήρωας από τους Βρετανούς. Το γεγονός ότι έπεσε πάνω στον δράστη και πάλεψε μαζί του, πληρώνοντάς το με την ίδια του τη ζωή, έδωσε το χρόνο στους συναδέλφους του να τον πυροβολήσουν και να τον εξουδετερώσουν. 

Τον άτυχο αστυνομικό μάλιστα προσπάθησε να σώσει ένας βρετανός, μέλος του κοινοβουλίου και αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών, ο Τομπάιας Έλγουντ, ο οποίος μάλιστα είχε χάσει τον αδερφό του κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Μπαλί, το 2002.

Ρουμάνα τουρίστρια η γυναίκα που πήδηξε στον Τάμεση για να γλιτώσει από τον μακελάρη

Η γυναίκα που ανασύρθηκε σοβαρά τραυματισμένη από τον Τάμεση, μετά την επίθεση που σκόρπισε τον τρόμο στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας ήταν Ρουμάνα τουρίστρια, η οποία έκανε διακοπές στο Λονδίνο μαζί με τον αρραβωνιαστικό της.

Η 29χρονη γυναίκα Andreea Cristea βούτηξε στα παγωμένα νερά του ποταμού από μεγάλο ύψος για να γλιτώσει από τη δολοφονική πορεία του οχήματος του δράστη στη γέφυρα του Ουέστμινστερ, που άφησε πίσω της δύο νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Η αρχιτέκτων – η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση – επισκέφθηκε την πόλη μαζί με τον μνηστήρα της, Andrei Burnaz, προκειμένου να γιορτάσουν με ένα ξεχωριστό τρόπο να γενέθλια του άνδρα, τα οποία είναι αύριο.

Και οι δυο τους βρίσκονταν στη Γέφυρα του Ουέστμινστερ εχθές στις 14.40 (τοπική ώρα), όταν ο δράστης παρέσυρε πλήθος ατόμων με το αυτοκίνητό του, προτού κατευθυνθεί στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, μαχαιρώσει θανάσιμα έναν φρουρό και πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Το ζευγάρι διέσχιζε τη γέφυρα κατευθυνόμενο στο London Eye, όταν είδαν το 4Χ4 να έρχεται κατά πάνω τους. Παρόλο που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν η 39χρονη πήδηξε στο κενό για να γλιτώσει ή εάν εξωθήθηκε από το όχημα του δράστη, ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε έναν τραυματισμένο άνδρα να φωνάζει ότι η γυναίκα του έπεσε στο ποτάμι για να αποφύγει το όχημα. 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο κ. Burnaz χτυπήθηκε από το όχημα και υπέστη κάταγμα στο πόδι. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook