Οι έρευνες σε συγκεκριμένα σημεία ανοιχτά της Κρήτης αναμένεται να αποδείξουν ότι οι ενδείξεις που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες ανταποκρίνονται στην ύπαρξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Μάλιστα οι ενδείξεις οδηγούν τους επιστήμονες στην πίστη ότι τα κοιτάσματα είναι πολύ μεγάλα, αντίστοιχα εκείνων ανοιχτά της Αιγύπτου.

Οι γεωτρήσεις σε Κύπρο και ειδικά στην Αίγυπτο από την ιταλική εταιρεία ΕΝΙ έφεραν στο φως περιοχές παλαιολιμνών, περιοχών δηλαδή με μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου. Ειδικά στην περίπτωση της Αιγύπτου εντοπίστηκε ένα τεράστιο κοίτασμα το οποίο άλλαξε τον ενεργειακό χάρτη της περιοχής. 

Τα στοιχεία που οδήγησαν την ΕΝΙ στις γεωτρήσεις στις παραπάνω περιοχές δεν είναι όμως τα μόνα . Ανάλογα στοιχεία σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν νότια της Κρήτης. 

Οι επιστήμονες εντοπίζουν εκεί τουλάχιστον 10 “στόχους”, δέκα περιοχές δηλαδή στις οποίες πρέπει να γίνουν γεωτρήσεις καθώς υπάρχουν ενδείξεις για κοιτάσματα ανάλογα του περιβόητου ΖΟΡ της Αιγύπτου.

Μάλιστα οι ειδικοί προτείνουν στην κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην πρόσκληση εταιρειών για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην περιοχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook