Οι οπαδοί της Vespa ανά τον κόσμο είναι πολλοί. Και αναμφίβολα η δημοφιλής ιταλική μάρκα scooter έχει πλούσια ιστορία η οποία γυρνάει εβδομήντα και πλέον χρόνια πίσω. Εκείνη την εποχή και συγκεκριμένα από το 1946 κατασκευάστηκε η Vespa αντίκα που ανακαλύφθηκε τυχαία στον αχυρώνα ενός αγρότη και είναι το τρίτο κομμάτι που κατασκεύασε η Piaggio!

Το σκούτερ αυτό είναι το αυθεντικό κομμάτι, υπ’ αριθμόν 3 από τη λεγόμενη “Σειρά 0”, από την οποία η κατασκευάστρια εταιρεία Piaggio παρήγαγε συνολικά 60 οχήματα. Καμία άλλη σειρά της Vespa δεν είχε τόσο λίγα διαθέσιμα κομμάτια ανά όλον τον κόσμο.

Aποκαταστάθηκε σε πλήρως λειτουργική κατάσταση και τώρα δημοπρατείται. Πρόκειται για χειροποίητο όχημα, με μονοκύλινδρο, δίχρονο, αερόψυκτο κινητήρα 98 cc και κιβώτιο τριών ταχυτήτων.

Το γεγονός ότι ο τωρινός ιδιοκτήτης του σκούτερ, το ανακάλυψε σ’ έναν παλιό αχυρώνα, όπου παρέμεινε αχρησιμοποίητο για πολλά χρόνια, κάνει αυτή τη Vespa ακόμη πιο ιδιαίτερη.

«Με το πέρασμα των χρόνων η Vespa κατέστη ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό σύμβολο της Ιταλίας. Η μάρκα έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο και υπάρχουν πολλοί συλλέκτες που αναζητούν αντίκες Vespa. Ελπίζουμε ότι αυτή θα περιέλθει στα χέρια κάποιου συλλέκτη ή ενός μουσείου που θα διαφυλάξει αυτό το κομμάτι της ιταλικής ιστορίας για τις μεταγενέστερες γενιές», είπε σχετικά ο Davide Marelli, ειδικός των Vespa στο Catawiki. Η τιμή του συγκεκριμένου κομματιού της Vespa, εκτιμάται πως μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 300.000 ευρώ!

Η δημοπρασία με την παλαιότερη Vespa στον κόσμο θα ολοκληρωθεί την 28η Μαρτίου 2017.

Piaggio

Η ιστορία της Vespa ξεκινά στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η εταιρεία Piaggio ήταν αρχικά εταιρεία κατασκευής (πολεμικών) αεροσκαφών. Μετά τη λήξη του Πολέμου δεν της επιτρεπόταν πλέον να κατασκευάζει αεροσκάφη λόγω του ότι προμήθευε με οπλισμό τις δυνάμεις του Άξονα. Η διοίκηση της κατεύθυνε τότε τις προσπάθειές της στην κατασκευή σκούτερ. Από το 1946 και μετά έγινε γνωστή για την κατασκευή των σκούτερ Vespa, που μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έγιναν πολύ δημοφιλή στην Ιταλία. Η κυκλοφορία της ταινίας «Διακοπές στη Ρώμη» το 1953, με πρωταγωνίστρια την Audrey Hepburn, μιας ταινίας που χάρισε εξέχοντα ρόλο στo σκούτερ, συνέβαλε στο να αποκτήσει η Vespa την ξεχωριστή θέση που κατέχει σήμερα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook