Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων-προσκύνημα στο άγαλμα Δασκαλογιάννη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων-προσκύνημα στο άγαλμα Δασκαλογιάννη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, που οργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Στην τελετή την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος ενώ στο μνημείο κατέθεσαν στεφάνια, παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης οι:  Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, o Αντιδήμαρχος Νεολαίας και Παιδείας Ηρακλείου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, οι Διευθυντές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι σωμάτων Ελληνικού Οδηγισμού και Προσκόπων.

Οι επετειακές εκδηλώσεις κορυφώνονται αύριο Σάββατο  25 Μαρτίου 2017 στο Ηράκλειο ως εξής:

ΩΡΑ 7:30

Οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και των προαστίων θα σημάνουν χαρμόσυνα και η φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου θα παιανίσει το Εωθινό.

ΩΡΑ 8:00

Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

ΩΡΑ 10:45

Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η φιλόλογος του 6ου  Γενικού  Λυκείου Ηρακλείου  κυρία  Χατζάκη Αικατερίνη.

ΩΡΑ 11:30

Τελετή στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Επιμνημόσυνη δέηση.
Κατάθεση Στεφάνων από τους:

    -Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης

 -Εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτές, Ευρωβουλευτές  της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου

-Περιφερειάρχη Κρήτης

-Δήμαρχο Ηρακλείου

-Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου

-Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου

– Διοικητή 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Κρήτης &  Δωδεκανήσου

-Διοικητή Περιφερειακής Δ/σης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης

-Πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό  Κοινοβούλιο

-Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης

-Πρόεδρο ΤΕΙ Κρήτης

-Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου

-Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Ηρακλείου-Ν. Λασιθίου

-Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας,

-Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών,

-Σύλλογο Αποστράτων Λ.Σ. Κρήτης και Δωδεκανήσου,

-Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας,

-Αναπηρικές Οργανώσεις,

-Εφεδροπολεμικές Οργανώσεις,

-Αντιστασιακές Οργανώσεις.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής για τη μνήμη των νεκρών.
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Παρακαλούμε όσους από τους παραπάνω επιθυμούν να  καταθέσουν στεφάνι να ενημερώσουν την υπεύθυνη για την κατάθεση στεφάνων κ. Χαλκιαδάκη Ευαγγελία μέχρι την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 στο τηλέφωνο 2813 400244, 243. Ώρες επικοινωνίας: 8:30 – 15:00.

ΩΡΑ 12:00

Παρέλαση, κατά μήκος της Λεωφόρου Δημοκρατίας από το ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης, προς την πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, Πλατεία Κορνάρου, Κυρίλλου Λουκάρεως μέχρι το ύψος της πλατείας Αγίου Μηνά, των ακόλουθων τμημάτων: Της Φιλαρμονικής του Δήμου, Των Αναπήρων Πολέμου Παλαιών Πολεμιστών, της Εθνικής Αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Εθελοντών Σαμαρειτών, του Σωματείου Ποντίων ‘‘Εύξεινος Λέσχη’’ Ηρακλείου, του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου, του Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού « Η Αρτεμισία», του Συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης «Αγ. Πολύκαρπος», του Συλλόγου Σμυρναίων Ηρακλείου «Η Σμύρνη», του Συλλόγου Μακεδόνων Κρήτης, του Συλλόγου Θρακιωτών Κρήτης «Ορφέας», του Ομίλου βρακοφόρων Νέας Γενιάς, του Ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού « Ο Αετογιάννης»,  του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Άγιος Σπυρίδωνας», των Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, Ε.Ε.Ε.Κ., των Δημοσίων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων, του ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού,  του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, των Στρατιωτικών Τμημάτων κατά την καθιερωμένη τάξη.

ΩΡΑ 18:00

Επίσημη Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.  

Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παρευρεθούν:

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, οι Ευρωβουλευτές, οι Βουλευτές της Π.Ε. Ηρακλείου, ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης, ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου,  ο Δήμαρχος Ηρακλείου, οι Δήμαρχοι του Νομού, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηρακλείου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου,  οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι, τα πολιτικά κόμματα, οι πρώην Υπουργοί  πολιτικών και υπηρεσιακών Κυβερνήσεων Κοινοβουλευτικών Περιόδων, οι πρώην Ευρωβουλευτές και Βουλευτές, οι πρώην Νομάρχες και Δήμαρχοι Ηρακλείου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου, Διοικητής Δ.Υ.ΠΕ. Κρήτης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρωτοδίκες, Πρωτοδίκες Διοικητικού Πρωτοδικείου, ο Γενικός Διευθυντής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, οι Γενικοί Διευθυντές της Περιφέρειας Κρήτης,  ο Διευθυντής Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, ο Διευθυντής Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Προϊστάμενοι Δημόσιων Υπηρεσιών, Προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών, Τραπεζών, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος σε ενεργή υπηρεσία ή αποστρατεία με στολή κατά την ιεραρχική τάξη, ο Περιφερειάρχης Ε.Ε.Σ., Εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού, της Αεροπορίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, Αναπηρικών και Αντιστασιακών  Οργανώσεων, Εφεδροπολεμικών Οργανώσεων, Πρόξενοι, Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, Πρόεδροι Ομοσπονδιών και Εργατικών Οργανώσεων, Πρόεδροι Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων, τα Μ.Μ.Ε. και ο λαός της πόλης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook