Το ΚΕΚ Τεχνικές σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου οργανώνει σεμινάριο εκπαίδευσης προσωπικού ιδιωτικής ασφάλειας 105 ωρών, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ΄ αριθ. 4892/1/76-γ΄/17-5-2010 Κ.Υ.Α. κατάλληλο για εξετάσεις απόκτησης Πιστοποιητικού τύπου Α’.

Να σημειωθεί ότι από 01/01/12 οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ανανεώσουν την άδεια εργασίας προσωπικού ασφαλείας αν δεν κατέχουν το σχετικό Πιστοποιητικό.

Οι εγγραφές άρχισαν και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στο πρώτο τμήμα 25 ατόμων.

Απευθύνεται σε οποιονδήποτε θέλει να εργαστεί ως προσωπικό ιδιωτικής ασφαλείας (security) ανεξαρτήτου χώρου ή να ανανεώσει την άδεια εργασίας του ως προσωπικό ασφαλείας.

Ενδεικτικές ενότητες σεμιναρίου:

•Ισχύον εθνικό νομοθετικό & θεσμικό πλαίσιο

•Διαχείριση διαπροσωπικών συγκρούσεων

•Ποινικός Κώδικας – Δίκαιο

•Εισαγωγή στην ασφάλεια – Ορισμοί – Έννοιες – Κατηγορίες κινδύνων – Οργανωμένο έγκλημα

•Βασικά καθήκοντα του προσωπικού Ι.Ε.Π.Υ.Α – Γενικές οδηγίες για το προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας – Καταγραφή και μετάδοση πληροφοριών

•Βασικά καθήκοντα του προσωπικού Ι.Ε.Π.Υ.Α Στατική φύλαξη – Φρούρηση στόχων – Εκτέλεση περιπολιών – Κέντρα Λήψης Σημάτων (Κ.Λ.Σ.)

•Εκτέλεση χρηματαποστολών – Έλεγχος υπόπτων. Ασφάλεια Φυσικών Εγκαταστάσεων, ασφάλεια Προσωπικού, ασφάλεια Κτιρίων, ασφάλεια αθλητικών εκδηλώσεων, ασφάλεια αερολιμένων, ασφάλεια λιμένων, ασφάλεια Τεχνολογίας Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Information and Communication Technology Security), ασφάλεια Επικοινωνιών Ασφάλεια Συστημάτων και Δικτύων Πληροφορικής

•Πυρασφάλεια/Πυροπροστασία/ αντιμετώπιση τεχνολογικών ατυχημάτων και Παροχή Πρώτων Βοηθειών

Διάρκεια σεμιναρίου: 105 ώρες

Κόστος σεμιναρίου: 340 ευρώ

Όσοι ενδιαφέρονται ν’ αποκτήσουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (Πιστοποιητικό τύπου Α’) θα πρέπει να επιβαρυνθούν το παράβολο του ΚΕΜΕΑ 150 ευρώ. Το Πιστοποιητικό τύπου Α’ είναι προσαρμοσμένο στο επαγγελματικό περίγραμμα που έχει δημοσιοποιηθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) πρώην (Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.) του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.

Να σημειωθεί ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από το ΚΕΜΕΑ για να επιδοτηθεί το σεμινάριο αλλά δεν έχει εγκριθεί ακόμη από το Υπουργείο!!!

Εισηγητές:

Ο κ. Λιλίτσης Χαράλαμπος είναι Ιατρός-Ιατροδικαστής του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο κ. Τρυγώνης Γεώργιος είναι εν αποστρατεία Υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι κ.κ Παπαδάκης Απόστολος, Προκοπάκης Νικόλαος, Στεφανουδάκης Βασίλειος και Τριγώνης Εμμανουήλ είναι εν αποστρατεία Ανώτατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο κ. Πετράκης Εμμανουήλ είναι Αστυνομικός Διευθυντής υπηρετών στη Αστυνομική Δ/νση Ρεθύμνου Κρήτης.

Πληροφορίες και αιτήσεις στο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Κορωναίου 9, τηλ. 2810-302730 & 2810-302735 φαξ 2810-227189,[email protected], από 08:00 έως 15:00 και ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook