Τηλεφώνησε το θύμα ενώ ψυχοραγούσε μέσα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ, την ώρα που ο δράστης είχε κατεβάσει τα ρολά και πήγαινε σπίτι του. “Με τραυμάτισαν” είπε.

Νέες αποκαλύψεις για την άγρια δολοφονία του 47χρονου από τον παραολυμπιονίκη κολύμβησης Βασίλη Τσαγγάρη στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ στο Μοσχάτο. Το θύμα όπως έγινε γνωστό, τηλεφώνησε ενώ ψυχοραγούσε μέσα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ, την ώρα που ο δράστης είχε κατεβάσει τα ρολά και πήγαινε σπίτι του. Ο 47χρονος είπε: «Δέχθηκα επίθεση. Με τραυμάτισαν. Είμαι στην οδό Μακρυγιάννη σε πρακτορείο ΟΠΑΠ».

Οι αστυνομικοί όταν έφθασαν εκεί είδαν έναν παραπληγικό με καροτσάκι να απομακρύνεται. Παραβίασαν τα ρολά, ενώ το θύμα μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο όπου κατέληξε. Στο σημείο βρέθηκαν ένα πιστόλι zastava των 22 ΜΜ, πέντε κάλυκες του ίδιου διαμετρήματος, 4 φυσίγγια, ενώ δύο κάλυκες βρέθηκαν στο… πορτοφόλι του δράστη. 

Βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του πρακτορείου ΟΠΑΠ έχει καταγράψει τις σκηνές της δολοφονίας 

Αρχικά ο 39χρονος ανέφερε ότι είχε μακροχρόνια διαμάχη με τον 47χρονο, εξαιτίας της περιστασιακής ερωτικής σχέσης που είχε με την εν διαστάσει σύζυγό του. Υποστήριξε ότι διαπληκτίστηκαν με αφορμή επικείμενη δίκη του πρώην ζεύγους του για την επιμέλεια των δύο παιδιών τους. Στη συνέχεια, πάντα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δράστη, ο 47χρονος τον απείλησε με πιστόλι που είχε μαζί του.

Τότε εκείνος αντέδρασε, επιχείρησε να αποσπάσει το όπλο από τα χέρια του και κατά τη διάρκεια της συμπλοκής αυτό εκπυρσοκρότησε. Τότε, έχοντας αυτός πια το πιστόλι στην κατοχή του, πυροβόλησε επανειλημμένα κατά του θύματος. Μετά την πράξη του κατέβασε τα ρολά, πήγε στο σπίτι του και είπε στην μητέρα του: «Μάνα τελείωσα τον Λουκόπουλο»

Σημειώνεται ότι ο 39χρονος, είχε καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από τροχαίο ατύχημα το 2002. Ήταν ένας αθλητής με μεγάλες διακρίσεις σε παρολυμπιακούς αγώνες στο πρόσθιο.

Το θύμα, που διατηρούσε ξενοδοχείο στον Πειραιά, είχε άδειες οπλοφορίας για τρία πιστόλια, δύο τυφέκια και μία σκοπευτική διόπτρα, οι οποίες ανακλήθηκαν στις 5 Αυγούστου 2016 εξαιτίας δικογραφίας που είχε σχηματισθεί σε βάρος του μετά από μηνύσεις της εν διαστάσει συζύγου του. Αντιμετώπιζε σοβαρές κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αρπαγή, παράνομη κατακράτηση, απειλή, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και εξύβριση, ενώ του είχε αφαιρεθεί ο οπλισμός.  

Οι αστυνομικοί πάντως δεν αποκλείουν ο δράστης να αναιρέσει κάποιους από τους ισχυρισμούς του όπως για παράδειγμα τον πραγματικό κάτοχο του όπλου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook