Μετά απο τις ζημιές που έπαθαν δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες απο πλημμύρες επιχειρήσεις της περιοχής και τα μεγάλα προβλήματα απο την συσσώρευση των νερών, έγινε το έργο.

Χρειάστηκαν βέβαια και οι συνεχείς δημοσιεύσεις και στο Flashnews.gr για να ξεπεραστούν τα προβλήματα “αρμοδιοτήτων” και να αποφασισθεί η παρέμβαση της ΔΕΥΑΧ.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Δήμου Χανίων “αυτοψία πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., Αντώνη Σχετάκη, και υπηρεσιακούς παράγοντες της Επιχείρησης, στο έκτακτο πρόσθετο έργο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στο ρεύμα καθόδου προς Χανιά της παλαιάς Εθνικής Οδού (Π.Ε.Ο.) Χανίων – Κισάμου.

 “Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. αποκατέστησε ένα μεγάλο πρόβλημα, που υπήρχε στην περιοχή του Κλαδισού, καθώς παρουσιάζονταν για συνεχόμενα χρόνια πλημμυρικά φαινόμενα, με επιχειρήσεις να παθαίνουν ζημιές και να τίθεται θέμα ασφάλειας του δρόμου”, τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Βάμβουκας, διευκρινίζοντας ότι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων προέβη στις σχετικές εργασίες, λόγω της αδυναμίας των φορέων, που έχουν την αρμοδιότητα. 

Ο Δήμαρχος Χανίων πρόσθεσε ακόμη ότι έγινε επέκταση του δικτύου ομβρίων υδάτων και επιλύθηκε το ζήτημα με τους αισθητήρες των φωτεινών σηματοδοτών της περιοχής.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., Αντώνης Σχετάκης, αφού ευχαρίστησε τους καταστηματάρχες αλλά και τους οδηγούς για την κατανόηση, που έδειξαν κατά τη διάρκεια του έργου, τόνισε: “Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή δουλειά, με έναν αγωγό διατομής Φ1000, ο οποίος μπορεί και στο παρόν και στο μέλλον να εξυπηρετήσει απόλυτα την περιοχή, οδηγώντας τα νερά με ασφάλεια στον Κλαδισό ποταμό”.

Ο κ. Σχετάκης πρόσθεσε ότι η Δημοτική Επιχείρηση πέραν του συγκεκριμένου έργου αποκατέστησε και ευρύτερα κομμάτια του δρόμου χωρίς αυτό να είναι δικής της ευθύνη, καθώς “και άλλοι φορείς πρέπει να έχουν την ίδια αντίληψη ότι όποιος φορέας επεμβαίνει σε ένα σημείο ας προσπαθεί να τα κάνει όλα με τον καλύτερο τρόπο, έστω και επιβαρυνόμενος”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Σημειώνεται ότι όλες οι απαιτούμενες εργασίες σήμανσης κυκλοφοριακής ρύθμισης και η εκτέλεση του έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 40.000 ευρώ και το κόστος του καλύφθηκε από ιδίους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., έγιναν από το Κατασκευαστικό Συνεργείο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. Γραφείο Υλοποίησης Δικτύων, Φρεατίων & παροχών Αποχέτευσης του Τμήματος Αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Γνωστοποιείται επίσης ότι αργά σήμερα το απόγευμα αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το συγκεκριμένο τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού Χανίων – Κισάμου.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook