Ως η καλύτερη και μεγαλύτερη διοργάνωση όλων των εποχών  χαρακτηρίστηκε το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι του 2017, οι εκδηλώσεις του οποίου ξεκίνησαν επίσημα στις 4 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκαν την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου. 
 
Η φετινή διοργάνωση με σύνθημα «Συγκάτοικοι στο Όνειρο», κατάφερε να ενώσει χιλιάδες ανθρώπους, που γνώρισαν το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, έγιναν κοινωνοί της ιστορικής και πολιτιστικής φιλοσοφίας του, εξερεύνησαν την πόλη και τα τουριστικά της αξιοθέατα και απόλαυσαν υψηλές προσφερόμενες υπηρεσίες. Ένα σημαντικό αποτέλεσμα της διοργάνωσης είναι τα οικονομικά οφέλη προς τις επιχειρήσεις της πόλης και του νομού. 

Οι Καρναβαλικές Ομάδες, με τις εκδηλώσεις, τα δρώμενα, τα πάρτυ και την μεγάλη παρέλαση τους, δημιούργησαν μια τεράστια παρέα, χαράς, δημιουργίας, διασκέδασης!

Το Ρέθυμνο κατακλείστηκε από επισκέπτες, που προέρχονταν από την Κρήτη, την Ελλάδα αλλά και πολλές χώρες του κόσμου. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, αφού παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση καρναβαλιστών και επισκεπτών, που κατέκλεισαν όχι μόνο την πόλη του Ρεθύμνου, αλλά και τα χωριά του νομού μας.
 
Οι εκδηλώσεις που ξεκίνησαν από τις αρχές Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκαν την Καθαρά Δευτέρα, χαρακτηρίστηκαν από διοργανωτές και κοινό, ιδιαίτερα επιτυχημένες, με τον νέο θεσμό του «Φεστιβάλ Πόλης», να δημιουργεί άλλον έναν πόλο έλξης, διασκέδασης και ψυχαγωγίας που συνεχώς θα εμπλουτίζεται και θα εξελίσσεται. 
 
Για ακόμη μία φορά οι Καρναβαλικές Ομάδες κατάφεραν να ενώσουν χιλιάδες ανθρώπους και να δημιουργήσουν μια τεράστια παρέα, χαράς, δημιουργίας, διασκέδασης.
 
Οι διοργανωτές, ο Δήμος Ρεθύμνης, η Κοινωφελής Επιχείρηση ΚΕΔΗΡ και οι Ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού κέρδισαν το στοίχημα, καταφέρνοντας να σχεδιάσουν και να συντονίσουν με απόλυτη ασφάλεια, μια σειρά μεγάλων εκδηλώσεων, αλλά και ένα εκτεταμένο επικοινωνιακό πρόγραμμα, που πλαισίωσε το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι.
 
Η Μεγάλη Παρέλαση των Καρναβαλιστών και των Αρμάτων έκλεψε την παράσταση κατά την κορύφωση των εκδηλώσεων την τελευταία Κυριακή των Αποκρεών, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό θέαμα, πολύχρωμο, με χιούμορ, κέφι και ένταση, παρασέρνοντας δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες σε ένα ξέφρενο πάρτυ. Ιδιαίτερα λαμπερή ήταν η Παιδική Παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή χιλιάδων παιδιών, που έφτιαξαν την δική τους καρναβαλική γιορτή, που κορυφώθηκε με ένα πολύχρωμο πάρτι!

Οι εκδηλώσεις στο Ρέθυμνο και τα χωριά του νομού την Καθαρά Δευτέρα, με σύμμαχο τον καλό καιρό, ήταν επίσης άρτιες, γεμάτες παράδοση και έθιμα που κρατούν καλά στο χρόνο. 
 
Τα θεαματικά αποτελέσματα στην προσέλκυση των επισκεπτών από την Κρήτη, την υπόλοιπη Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, επισφράγισαν έναν μεγάλο στόχο της διοργάνωσης για την τόνωση της τουριστική κίνησης.  
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών οι καρναβαλιστές ξεπέρασαν τις 16.000, ενώ οι επισκέπτες της πόλης ξεπέρασαν τις 100.000 καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.
 
Επισκέπτες
 
Ξενοδοχεία – Ενοικιαζόμενα Δωμάτια
Οι διαθέσιμες κλίνες στην πόλη ήταν περίπου 2.500, και μοιράστηκαν σε
ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια όλων των κατηγοριών. Οι πληρότητες άγγιξαν το 100%, ενώ ικανοποιητικές πληρότητες κατέγραψαν τα ξενοδοχεία στον υπόλοιπο νομό Ρεθύμνης αλλά και στις πόλεις των Χανιών και του Ηρακλείου, που φιλοξένησαν επισκέπτες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού. 
Εντυπωσιακούς τζίρους κατέγραψαν τα εμπορικά καταστήματα αλλά και τα καταστήματα όλων των ειδών εστίασης. 

Ασφάλεια
 
Οι Αρχές ασφάλειας της πόλης ήταν επί ποδός, καταφέρνοντας να αντιμετωπίσουν τους χιλιάδες εισερχόμενους επισκέπτες, φροντίζοντας να διευκολύνουν την πρόσβαση τους. Τα άρτια οργανωμένα σχέδια της Αστυνομίας, της Τροχαίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής και της Ακαδημίας Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου λειτούργησαν με αποτελεσματικό τρόπο σε όλα τα περιστατικά που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν. Σημειώνεται ότι δεν σημειώθηκε κανένα σοβαρό περιστατικό κατά τη διάρκεια του συνόλου των εκδηλώσεων.
 
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
 
Πολυάριθμοι εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα φρόντισαν, όπως κάθε χρόνο, με τον καλύτερο τρόπο την υγειονομική κάλυψη των καρναβαλικών εκδηλώσεων.
Ο ΣΥΦΑΚ ήταν όπως πάντα ο προμηθευής υγειονομικού υλικού και μάλιστα φέτος μεγάλος αρωγός της καμπάνιας κατά του αλκοόλ.
Το ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε όπως πάντα όπου και αν κλήθηκε για βοήθεια. 
Το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου , αν και άρτια προετοιμασμένο για τον πολύ μεγάλο όγκο επισκεπτών, κλήθηκε να αντιμετωπίσει μικρό αριθμό περιστατικών μέθης, χωρίς να καταγραφεί κάτι σημαντικό.
Ο γερανός της ΙΝΤΕRΑΜΕΡΙCΑΝ καθώς και το ασθενοφόρο του AGALI HOMES
Στο πρόγραμμα στήριξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού «Έλα και Συ», συμμετείχε ένας μικρός αριθμός των επιχειρήσεων της πόλης, που απέδειξε έμπρακτα τη σπουδαιότητα του θεσμού για την τοπική οικονομία, και συνείσφερε οικονομικά στη διοργάνωση. 

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2017, πραγματοποιείται με την Αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Κρήτης και του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

Μεγάλος χορηγός του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού είναι η AMSTEL και στηρίζεται σε μεγάλο μέρος της Ρεθεμνιώτικης επιχειρηματικής κοινωνίας με το πρόγραμμα «ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ».

Η Οργανωτική Επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017: Στέλιος Σαμψών, Πέπη Μπιρλιράκη, Μάνος Παλαφούτης, Διαμάντα Δελήμπαση, Θανάσης Σταυρουλάκης και Γιώργος Χάσικος.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : 
ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ – Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνης) 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook