Ξεκινά την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 η διανομή 701 αριθμημένων, οικιακών κομποστοποιητών, που έφτασαν σήμερα στο Ηράκλειο, σε περιαστικές περιοχές του Δήμου.

Ειδικότερα, οι κομποστοποιητές θα διανεμηθούν σε πρώτη φάση σε νοικοκυριά των περιοχών της Νέας Αλικαρνασσού, των Μεσαμπελιών, των Βασιλειών, της Φορτέτσας, του Αγίου Ιωάννη, των Σταυρακίων, των Γουρνών, του ΠΑΓΝΗ, αλλά και περιοχών όπου υπάρχουν μονοκατοικίες με κήπο ή/και παρτέρια και μπορούν οι πολίτες να χρησιμοποιήσουν άμεσα το παραγόμενο υλικό. Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα έχουν σταθερή συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, η οποία θα καταγράφει τα στοιχεία και τα αποτελέσματα, θα διευκολύνει τους πολίτες και θα απαντά σε πιθανές απορίες τους, καθώς επίσης και θα ελέγχει τον σωστό τρόπο χρήσης των κομποστοποιητών.

Βασικός στόχος της ενέργειας, είναι η ουσιαστική μείωση των παραγόμενων οργανικών απορριμμάτων από τις συγκεκριμένες περιοχές, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί μέσα από τα στοιχεία αποκομιδής των πράσινων κάδων, με σημαντικά περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά οφέλη.

Η διαδικασία απόκτησης οικιακού κομποστοποιητή προβλέπει την κατάθεση ηλεκτρονικής αίτησης από κάθε ενδιαφερόμενο μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Ηρακλείου (εδώ: https://www.heraklion.gr/municipality/compost.html ) στην οποία θα αναφέρονται τα στοιχεία του δημότη, όπως επίσης και οι όροι χρήσης και συνεργασίας με την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου.

Η διαδικασία θα μπορεί να γίνει και μέσω των Δημοτικών Διαμερισμάτων και των Τοπικών Συμβουλίων της κάθε περιοχής και θα ισχύσει η σειρά προτεραιότητας με τον αριθμό πρωτοκόλλου της κάθε αίτησης. Η παράδοση των κομποστοποιητών, θα γίνει από το αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook