– Αντιφασιστική συγκέντρωση στις 5.00 μ.μ. μπροστά στα νέα γραφεία

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα Χανιά η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για άνοιγμα των νέων γραφείων στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή  (Λεωφόρος Σούδας) στο φανάρι του μηχανολογικού.

Μάλιστα η ανακοίνωση αναφέρει πως το γραφείο θα ανοίξει το Σάββατο 25 Μαρτίου στις 7:00 μμ με ομιλία για την “Εθνική Επανάσταση του 1821”.

Διάφοροι φορείς και συλλογικότητες ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση αντιφασιστικής συγκέντρωσης στον ίδιο χώρο στις 5:00μμ του Σαββάτου.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Με πρόσφατη ανακοίνωσή της η δολοφονική νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής δηλώνει ότι θα επιδιώξει να ξανανοίξει γραφεία στα Χανιά (στη λεωφόρο Σούδας), μετά από μια περίοδο που ο λαός της πόλης κατάφερε να αναδείξει εκείνα τα αντιφασιστικά χαρακτηριστικά που προκάλεσαν τον κλείσιμο των προηγούμενων γραφείων.

Πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια από την πλευρά τους να στήσουν ένα ορμητήριο στα Χανιά με σκοπό να επιτεθούν σε οποιοδήποτε δεν ταιριάζει στα αρρωστημένα τους «καθαρά» πρότυπα. Με την όξυνση των ιμπεριαλιστικών πολέμων και εν όψει της άφιξης προσφύγων στα Χανιά οι φασίστες της Χ.Α. κάνουν τα πάντα για να σπείρουν τον ρατσισμό και τον εθνικιστικό τους λόγο στην κοινωνία. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εφαρμόζει πιστά τις αντιλαϊκές πολιτικές της προς όφελος του κεφαλαίου προωθώντας την ακροδεξιά ακόμη κι από τη σκέπη της ίδιας της κυβέρνησης, σπέρνοντας κι από μεριάς της το ρατσισμό στις συνειδήσεις του ελληνικού λαού.

Τεράστιες οι ευθύνες της ΕΕ και της υπόλοιπης «πολιτισμένης Δύσης» που συνεχίζει αμείωτα τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και κλιμακώνει τη ρατσιστική και αντιπροσφυγική πολιτική της. Η Ευρώπη Φρούριο συνιστά μια νέα ποιότητα συνολικής αντιδημοκρατικής στροφής στο όνομα της ασφάλειας. Αυτή η πολιτική της λιτότητας, των περικοπών και του ρατσισμού δίνουν άλλοθι στους ναζιστές να μπορούν να χύνουν το δηλητήριό τους. Κυβέρνηση-ΕΕ, υπογράφοντας μνημόνια, παραχωρώντας την δημόσια περιουσία στους καπιταλιστές οδηγεί τους εργαζόμενους και την νεολαία στην εξαθλίωση και την απογοήτευση ανοίγοντας στους φασίστες πεδίο για να δράσουν.

Οι εργαζόμενοι που πληττόμαστε, η άνεργη και σπουδάζουσα νεολαία των Χανίων δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Έχουμε κοινό συμφέρον να αγωνιστούμε ενάντια στην λιτότητα και τον ρατσισμό, ώστε να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή. Για το λόγο αυτό δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μην επιτρέψουμε στους νοσταλγούς του Χίτλερ να έχουν ένα ορμητήριο για να σπείρουν τη διχόνοια και να επιτεθούν ξανά θρασύδειλα σε κανέναν.Ο αγώνας απέταντι στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά κρίνεται απαραίτητος!

Απαιτούμε την καταδίκη των εγκληματιών δολοφόνων της Χρυσής Αυγής
Όχι στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Έξω το ΝΑΤΟ από το Aιγαίο.
Όχι στην ρατσιστική συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας – Ελληνικής Κυβέρνησης 
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

Να μην ανοίξουν γραφεία οι δολοφόνοι νεοαζιστές της Χρυσής Αυγής ούτε στα Χανιά ούτε πουθενά αλλού.

Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση ενάντια στο άνοιγμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής το Σάββατο 25 Μάρτη στις 5.00 μ.μ. στη λεωφόρο Σούδας στον κόμβο για Χρυσοπηγή.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook