Το νόημα της αλληλεγγύης, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε το οικοδόμημα της Ένωσης, έστειλε ο Ποντίφικας κατά την υποδοχή των Ευρωπαίων ηγετών στο Βατικανό

Το νόημα της αλληλεγγύης και της κοινής πορείας, στοιχεία που θα έπρεπε να χαρακτηρίζουν τις βασικές πολιτικές της Ενωμένης Ευρώπης, τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την ομιλία του απέναντι στους Ευρωπαίους ηγέτες, στο Βατικανό.

Ο Ποντίφικας υποδέχθηκε τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην έδρα της Καθολικής Εκκλησίας, με αφορμή τη σύνοδο που διεξάγεται το Σάββατο στην «Αιώνια Πόλη», για τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την επίτευξη της Συμφωνίας της Ρώμης.

Οι δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου ήρθαν σε πλήρη αντίθεση με τη ρητορική του δόγματος Σόιμπλε περί Ευρώπης πολλών ταχυτήτων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εκείνοι που τρέχουν πιο γρήγορα, πρέπει να προσφέρουν το χέρι τους σε εκείνους που είναι πιο αργοί».

Ο πάπας Φραγκίσκος είπε επίσης ότι η Γηραιά Ήπειρος είναι αντιμέτωπη σήμερα με ένα «κενό αξιών» και «κινδυνεύει να πεθάνει» εάν δεν βρει εκ νέου τα ιδεώδη των πατέρων ιδρυτών της, όπως την αλληλεγγύη, ενώ καταδίκασε τον αντιμεταναστευτικό λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό που αποτελούν θανάσιμη απειλή για την Ένωση.

«Όταν ένα σώμα απωλέσει την αίσθηση του πού κατευθύνεται και δεν δύναται πλέον να κοιτάξει μπροστά, βιώνει μια οπισθοδρόμηση και μακροπρόθεσμα κινδυνεύει να πεθάνει» επισήμανε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook