Το 9ο Παγκρήτιο Συνέδριο Μαιευτικής Γυναικολογίας διοργανώνεται στο Ρέθυμνο την 1η και 2η Απριλίου 2017, από την Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία Κρήτης σε συνεργασία με τη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στο «Σπίτι του Πολιτισμού». Σκοπός της επιστημονικής αυτής διημερίδας είναι η ενημέρωση των Μαιευτήρων-Γυναικολόγων, των Παιδίατρων-Νεογνολόγων, των ιατρών άλλων ειδικοτήτων, των μαιών και άλλων επαγγελματιών υγείας για τις εξελίξεις στην πρόληψη-διάγνωση-αντιμετώπιση σημαντικών παθολογικών γυναικολογικών και μαιευτικών καταστάσεων που συναντάμε στην καθημερινή κλινική πράξη. 

Η πλούσια θεματολογία του Συνεδρίου καλύπτεται από διακεκριμένους ομιλητές με γνώση και εμπειρία στα σχετικά αντικείμενα που προέρχονται από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια αλλά κυρίως από το υπάρχον επιστημονικό δυναμικό που υπηρετεί στα νοσοκομεία της Κρήτης. Οι ομιλητές – ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και  φοιτητές της Ιατρικής Σχολής, θα αναφερθούν  διεξοδικά σε σημαντικές παθήσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα των παθολογικών καταστάσεων που αντιμετωπίζει το νέο κορίτσι, η έγκυος αλλά και η γυναίκα της τρίτης ηλικίας. 

Στο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου αναπτύσσεται διεξοδικά σε σειρά διαλέξεων μια μεγάλη ποικιλία από θέματα που απασχολούν τη γυναίκα καθημερινά από τη εφηβεία μέχρι την εμμηνόπαυση. Τονίζεται η αναγκαιότητα του προληπτικού εμβολιασμού κατά του ιού HPV, παρουσιάζονται τα καθιερωμένα κλινικά πρωτόκολλα αλλά και οι νεώτερες εξελίξεις στη βιβλιογραφία σε ό,τι αφορά την πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση κυήσεων που επιπλέκονται με παθολογικές καταστάσεις, παρουσιάζονται τα τελευταία δεδομένα γύρω από την υπογονιμότητα και τις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά το διήμερο, στη διάρκεια του οποίου, θα γίνουν περισσότερες από 30 διαλέξεις, ενώ ο αριθμός των ομιλητών και προεδρευόντων υπερβαίνει τους 60. 

Το 9ο Παγκρήτιο Συνέδριο Μαιευτικής Γυναικολογίας που διοργανώνει η Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία Κρήτης με Πρόεδρο τον Aναπληρωτή Καθηγητή Ιωάννη Ματαλλιωτάκη αποτελεί τη συνέχιση των δραστηριοτήτων των προηγούμενων Διοικήσεων της Μαιευτικής & Γυναικολογικής Εταιρείας Κρήτης. Έχει καθιερωθεί πλέον ως ετήσιος επιστημονικός, αλλά και κοινωνικός θεσμός – αφού αποτελεί τόπο συγκέντρωσης των νεότερων και παλαιότερων Μαιευτήρων Γυναικολόγων της Κρήτης και συνάντησής τους με ιατρούς άλλων ειδικοτήτων με τους οποίους συνεργάζονται σε καθημερινή βάση για την παροχή υψηλού επιπέδου υγειονομικής φροντίδας στο νησί μας. 

Φέτος αφιερώνεται στα 25 χρόνια λειτουργίας της Μαιευτικής Γυναικολογικής Εταιρείας Κρήτης. 

Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook