Το πρόσωπο που βλέπετε παραπάνω δεν είναι κάποια φωτογραφία, αλλά ανήκει σε άνδρα που έζησε πριν από 700 χρόνια. Οι επιστήμονες τον βάφτισαν “Context 958” και κατάφεραν να αναδημιουργήσουν μια εικόνα του προσώπου του.

Ο Context 958 έζησε στην Αγγλία τον 13ο αιώνα, και θάφτηκε μαζί με άλλους στο νεκροταφείο κοντά σε νοσοκομείο. Με τον τρόπο αυτό οι επιστήμονες επιχειρούν να δημιουργήσουν μια εικόνα για το πως ζούσε ο μέσος φτωχός άνθρωπος στην μεσαιωνική Αγγλία.

Το συγκεκριμένο νεκροταφείο ήταν ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του στη Μ. Βρετανία και ανακαλύφθηκε μεταξύ 2010-2012. Τα πτώματα που θάφτηκαν εκεί ανήκαν σε πρώην ασθενείς του νοσοκομείου St John the Evangelist, ένα νοσοκομείο φιλανθρωπικού χαρακτήρα που παρείχε νοσηλεία στους φτωχούς που έμεναν στο Cambridge. Οι ταφές χρονολογούνται από τον 13ο έως τον 15ο αιώνα.

Ο Context 958 πιθανόν ήταν ασθενής στο νοσοκομείο, αναλύοντας τα κόκαλα και τα δόντια του, οι επιστήμονες μπόρεσαν να πάρουν πληροφορίες για τον ίδιο. Υπολογίζεται ότι ήταν γύρω στα 40 την περίοδο που πέθανε και το σώμα του ανήκει σε δυνατό εργάτη. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι είχε κάποιες συναλλαγές με την εργατική τάξη με βάση τη διατροφή του, η οποία ήταν πλούσια σε ζωικές πρωτεΐνες.

Στο σώμα του υπάρχουν σημάδια αντιξοότητας. Προφανώς είχε κάποιο βαρύ τραύμα στο πίσω μέρος του κρανίου του.

techblog.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook