Δεν είναι εύκολο να ζεις στην ίδια περιοχή με την κόρη του Αμερικανού προέδρου. Οι γείτονες της Ιβάνκα Τραμπ το διαπίστωσαν. Και έγιναν έξαλλοι.

Οι κάτοικοι της περιοχής Καλοράμα στην Ουάσινγκτον, στην οποία μετακόμισε η Ιβάνκα Τραμπ, με τον σύζυγό της Τζάρεντ Κάσνερ, μετά την ορκωμοσία του πατέρα της, άρχισαν να χάνουν την υπομονή τους όταν εμφανίστηκαν οι δύο πρώτες πινακίδες έξω από το σπίτι του ζεύγους. Απαγόρευαν τη στάθμευση. Ο κόμπος έφτασε στο… χτένι όμως, όταν η σήμανση «No Parking» εμφανίστηκε και έξω από το διπλανό σπίτι, προκειμένου να παρκάρουν τα SUV της Μυστικής Υπηρεσίας, που έχει αναλάβει την προστασία των Τραμπ και Κάσνερ.

«Αρχισα να ουρλιάζω», παραδέχθηκε η Ρόντα Φρίντμαν στην Washington Post, για την αντίδρασή της όταν είδε τις πινακίδες έξω από το σπίτι της. Και αμέσως μετά, άρχισε να γράφει email. Τελικά… κέρδισε. Την Παρασκευή, έπειτα από συζητήσεις μεταξύ της Μυστικής Υπηρεσίας και συνεργατών της δημάρχου της περιοχής, δημοτικοί υπάλληλοι αφαίρεσαν τις πινακίδες που βρίσκονταν έξω από το σπίτι της Φρίντμαν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αρμόδιες αρχές έλαβαν δεκάδες email διαμαρτυρίας για το φαινόμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία της Μυστικής Υπηρεσίας δεν είναι κάτι νέο για τους κατοίκους της περιοχής Καλοράμα. Εκεί μετακόμισε τόσο ο Μπαράκ Ομπάμα, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, μετά την εκλογή Τραμπ.

Οι κάτοικοι όμως φαίνεται να δείχνουν μεγαλύτερη ανοχή στην ισχυρή παρουσία της Μυστικής Υπηρεσίας στον δρόμο που ζει ο Ομπάμα. Αλλωστε, είναι πρώην πρόεδρος. Επιπλέον, κατά τα φαινόμενα δεν ενοχλούνται για τους σχετικά «ταπεινούς» πορτοκαλί κώνους έξω από το σπίτι του Τίλσερσον, γράφει η Washington Post. Αλλά εξαγριώθηκαν με την ασφάλεια έξω από το σπίτι της Τραμπ και του Κάσνερ.

«Πλάκα μου κάνετε; Είναι ενήλικη κόρη του Προέδρου. Μερικές φορές υπάρχουν ακόμη και 10 αυτοκίνητα εδώ έξω», δήλωσε στην εφημερίδα η Μάρτι Ρόμπινσον, που ζει στον ίδιο δρόμο με την Ιβάνκα Τραμπ. Εξω από το σπίτι της κόρης του Αμερικανού προέδρου έχουν μπει μεταλλικές μπάρες, που εμποδίζουν τους πεζούς να περάσουν από το πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι. Επίσης, οι γείτονές της ενοχλούνται από το γεγονός ότι οι άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας μένουν για ώρες εκεί, συζητώντας μεγαλόφωνα, ακόμη και αλλάζοντας μπλούζες σε κοινή θέα, όπως λένε.

«Εχουν καταλάβει απόλυτα ολόκληρο τον δρόμο. Λες και έχουν την εξουσία!», σχολίασε η Ρόμπινσον. «Η Μυστική Υπηρεσία κατέστρεψε αληθινά την ηρεμία του σπιτιού μου», έγραψε μεταξύ άλλων σε email διαμαρτυρίας προς τη δήμαρχο.

«Ημασταν μία ωραία, ήσυχη κατοικημένη κοινότητα και γίναμε μία γειτονιά στην οποία οι άνθρωποι βγάζουν φωτογραφίες», σχολίασε από την πλευρά της η Φρίντμαν.

Εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας απάντησε στην Washington Post ότι «κάνουμε κάθε προσπάθεια για να συνεργαστούμε με τις επιχειρήσεις και τους κατοίκους ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις ενοχλήσεις, ενώ ταυτόχρονα διατηρούμε το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τα άτομα που έχουμε εντολή να προστατεύουμε».

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook