Τι εντόπισαν οι ελεγκτές

 

Αιφνιδιαστικό έλεγχο σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στην Παραλιακή, που τραγουδούν δύο κορυφαία ονόματα, έκαναν χθες το βράδυ 8 ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής  Δημοσίων Εσόδων καθώς το συγκεκριμένο κέντρο παρότι υπέβαλε τα τελευταία χρόνια περιοδικές δηλώσεις  ΦΠΑ  δεν κατέβαλε το φόρο με αποτέλεσμα να διατηρεί ληξιπρόθεσμες οφειλές ΦΠΑ που αγγίζουν το 1,2 εκατ. ευρώ.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ μπήκαν ως πελάτες στο νυχτερινό κέντρο και για τρείς ώρες παρακολουθούσαν διακριτικά τις ταμειακές μηχανές  αν κόβονται από την επιχείρηση αποδείξεις για τα ποτά η τα λουλούδια στους θαμώνες.

Αυτό που παρατηρήθηκε ήταν ότι όντως η επιχείρηση έκοβε κανονικά και όλες τις αποδείξεις.

Στη συνέχεια κλήθηκε δικαστικός επιμελητής ο οποίος ζήτησε την κατάσχεση των εισπράξεων της βραδιάς (30.000) ως μέρος για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ΦΠΑ της επιχείρησης.

Φεύγοντας τα ξημερώματα οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ  ζήτησαν από τους υπεύθυνους του νυχτερινού κέντρου  να τους σταλούν  για έλεγχο τα βιβλία της επιχείρησης, ενώ θα ελεγχθεί κατά πόσον τα τερματικά POS του νυχτερινού κέντρου έχουν ως τελικό παραλήπτη των χρημάτων, των ηλεκτρονικών τους συναλλαγών, τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης η φυσικών προσώπων. Τέλος θα ελεγχθεί γιατί η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν υπέβαλε για το 2015 δήλωση φόρου εισοδήματος..

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook