Στις 1 Δεκεμβρίου 2016 η εξαμελής ομάδα του Ε.Ο.Σ. Χανίων αναχώρησε από τα Χανιά με προορισμό την πόλη Moshi της Τανζανίας, στους πρόποδες του βουνού.

Ο ορεινός όγκος του Κιλιμάντζαρου βρίσκεται κοντά στα σύνορα Τανζανίας και Κένυας και είναι το ψηλότερο βουνό της Αφρικής. Η ψηλότερη κορυφή του ορεινού αυτού συγκροτήματος είναι η κορυφή Uhuru Peak, έχει ύψος 5.895 μέτρα και βρίσκεται στην άκρη του κρατήρα του ηφαιστείου του Κιλιμάντζαρου. Η διαδρομή Machame, που επέλεξαν να ακολουθήσουν οι ορειβάτες του Συλλόγου, για να προσεγγίσουν την κορυφή αυτή, χαρακτηρίζεται από συνεχείς εναλλαγές στο τοπίο και είναι μία από τις πιο όμορφες πεζοπορικές αναβάσεις στον κόσμο.

Στις 1 Δεκεμβρίου 2016 η εξαμελής ομάδα του Ε.Ο.Σ. Χανίων αναχώρησε από τα Χανιά με προορισμό την πόλη Moshi της Τανζανίας, στους πρόποδες του βουνού. Η ομάδα πραγματοποίη-σε την ανάβαση στην κορυφή Uhuru Peak, με την βοήθεια οδηγών και αχθοφόρων, με διαμονή σε οργανωμένες κατασκηνώσεις για φαγητό και ύπνο, σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής και επέστρεψε στα Χανιά την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016. Επίσης μετά την επιτυχημένη ανάβαση στην κορυφή, οι συμμετέχοντες ακολούθησαν πενταήμερο πρόγραμμα οργανωμένου σαφάρι με ξεναγό, στα Εθνικά Πάρκα Tarangire, Serengeti, στον κρατήρα Ngorongoro, καθώς και τρεις ημέρες ελεύθερου προγράμματος στην πόλη Arusha.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χανίων και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., διοργανώνει εκδήλωση με θέμα ‘Ταξίδι στην Στέγη της Αφρικής – Ανάβαση στην κορυφή UHURU PEAK του Κιλιμάντζαρο’, στην πάνω αίθουσα, όπου είναι ο συνεδριακός χώρος του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, στο παλιό λιμάνι, την Τρίτη 4 Απριλίου 2017, το βράδυ στις 20:30 μ.μ., για να ζήσουμε όλοι μαζί τις εμπειρίες των συναδέλφων ορειβατών στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής και να μας ξεναγήσουν στον πολιτισμό των χαμογελαστών κατοίκων της Τανζανίας! 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook